Teknoloji

Samsung Display 2018’de iPhone ekranlarından 20 milyar dolar kazanabilir

iphone çift sim kart desteği

samsung displaySamsung’un ekran birimi Samsung Display, önümüzdeki yıl kasasını Apple’ın iPhone’ları sayesinde dolduracak gibi görünüyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, şirket önümüzdeki yıl Apple’ın iPhone’larında kullanılması için 180 ila 200 milyon esnek OLED ekran üretecek.

Bu bilginin doğru olması durumunda, sadece Apple’a satılan OLED panellerinden şirketin kasasına 19.8 ila 22 milyar dolar gibi bir para girebilir. IHS Market’e ait verilere göre, Apple’ın iPhone’larda kullandığı ekran modülünün üretim maliyeti 110 doları buluyor. Söz konusu modelde AMOLED panel, koruyucu cam ve Force Touch sensörü gibi bileşenler yer alıyor.

Samsung’un 2017’de iPhone X için 50 milyon panel üretmiş olduğu düşünülüyor. 2018 öngörülerinde bu rakamın dörde katlanmasının altında ise Samsung’un üretim bandındaki verimliliği artırmasının bulunduğu belirtiliyor. Şirketin verimlilik oranının yüzde 80’in üzerine çıktığı söyleniyor.

Samsung Display için iPhone X Galaxy S8’den daha kazançlı bir telefon

Samsung Display cephesinden bakıldığında iPhone X gelir konusunda Galaxy S8’den daha kazançlı bir telefon olma özelliğini taşıyor. Birbirleriyle zaman zaman mahkemede de karşı karşıya gelen bu iki şirket arasındaki iş ortaklığının tuhaf göründüğü bir gerçek. Ancak söz konusu para kazanmak olunca husumetlerin ortadan kalktığını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER