Teknoloji

Apple iPhone ekranında radikal değişikliğe hazırlanıyor

apple iphone xs max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, 2020’de piyasaya süreceği iPhone modellerinde yenileme oranı değişken bir ekranı tercih edebilir. Şirketin ekran üzerinde daha pürüzsüz hareket imkânı sunmak adına 60 Hz ve 120 Hz modları arasında değişiklik yapabilmeyi test ettiği söyleniyor.

Apple, iPad Pro‘da 120 Hz yenileme oranına sahip ProMotion ekranı kullanıyor. Söz konusu yenileme oranı, özellikle Apple Pencil kullanımı sırasında büyük katkı sağlıyor. Bu yeni dedikodu, Apple’ın iPad için Apple Pencil desteği sunması ihtimalini de akıllara getiriyor.

Apple’ın yenileme oranında değişkenliği sağlamak için 2020 model yonga setine de bazı dokunuşlar yapması gerekebilir. Şirketin güç tüketimini minimumda tutmak adına öncelikli olarak 60 Hz yenileme oranını tercih etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Video izlerken veya Apple Pencil’i kullanırken ise yenileme oranının 120 Hz olarak değiştirilmesi muhtemel görünüyor.

iPad Pro’larda kullanılan ekranlar ve Apple’ın yeni iPhone’larda tercih ettiği ekranlar arasında belirgin farklar bulunuyor. iPad’lerde hâlâ LCD paneller mevcut. iPhone X, Xs ve Xs Max modelleri ise OLED paneller taşıyor. iPhone XR’da da LCD tercih edilse de, 2019 ile birlikte Apple’ın bu seride de OLED’e geçiş yapabileceği söyleniyor.

Apple’ın 2020 model iPhone’lardaki ekran yenileme oranı konusundaki planlarını, ünlü duyumculardan Ice Universe gündeme taşıdı. Ice Universe, Apple’ın dinamik yenileme oranlı ekranın üretimi için hem LG hem de Samsung ile görüştüğünü dile getirdi.

Apple, yeni iPhone modellerini büyük ihtimalle önümüzdeki eylül ayında gerçekleştirecek. 2020’de çıkacak iPhone’larla ilgili haberlerin de bu tarihten sonra biraz daha artması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER