Teknoloji

iOS 13 kaynak koduna göre Apple kaybettiğiniz eşyaları bulduracak

apple chatgpt

Yurt dışında satılan ve Tile adı verilen etiketler sayesinde anahtar, cüzdan gibi eşyaları bulmak kolaylaşıyor. iOS 13’ün kodlarında, Apple’ın Tile benzeri bir eşya takip sistemini getireceğine dair ipuçlarına rastlandı.

Aslına bakılırsa, bu tarz bir özelliğin iOS 13’e eklendiğine dair dedikodular, Bul uygulamasının WWDC’de ilk kez duyurulduğu geçen haziran ayından beri ortalıkta dolaşıyordu. MacRumors’ın haberi sayesinde, Apple’ın izleme sisteminin neye benzeyeceğine dair daha somut bir tablo elde ediyoruz.

iOS 13 kodlarının incelenmesi, merkezinde Apple logosunun yer aldığı küçük, dairesel bir etiketin görselini ortaya çıkardı. Buna ek olarak Bul uygulamasında Eşyalar adlı yeni bir sekme de bulunuyor. Bu da etiket iliştirilmiş eşyaların izlenebileceğini gösteriyor.

MacRumors sistemin tanımlamasını da yapıyor. Buna göre, etiketlenmiş eşyanızdan ayrılırsanız bir bildirim alacaksınız. Daha sonra uygulamayı kullanarak etiketin bir ses çalmasını sağlayabilirsiniz. Bu, Tile ve diğer eşya izleme aygıtlarının mevcut çalışma prensibiyle aynı görünüyor.

Ne var ki, Apple’ın uygulamasındaki sıra dışı özelliklerden bir tanesi ise artırılmış gerçekliğin kullanılması oluyor. iPhone’unuzla bulunduğunuz ortamı, kamera yardımıyla tarayarak kaybettiğiniz eşyanızı daha rahat bulabileceksiniz.

Bir süredir dedikodusu yapılan takip cihazıyla ilgili ilk referanslar geçtiğimiz haziran ayında 9to5Mac sitesi tarafından verilmişti. Bu özelliğin izlerine iOS 13’ün ilk beta sürümünde rastlanmıştı. Ne var ki, yeni sızıntıları temel aldığımızda, Apple’ın yeni yazılımın yanı sıra kendi eşya izleme sistemini de çıkaracağını anlıyoruz.

Apple’ın 10 Eylül tarihinde düzenleyeceği ve muhtemelen iPhone ve Apple Watch modellerini tanıtacağı etkinlikte bu takip sistemiyle ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmeyi bekliyoruz. Eğer bir daha anahtarlarınızı veya cüzdanınızı kaybetmek istemiyorsanız, Apple’ın yapacağı duyurulara daha fazla kulak kesilmelisiniz.

İLGİLİ HABERLER