Teknoloji

AirPods Pro desteği ve Deep Fusion özelliğini getiren iOS 13.2 yayınlandı

ios 13.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS 13.2, iPadOS 13.2 ve tvOS 13.2 güncellemeleri indirilmeye sunuldu. Güncellemelerle birlikte iPhone 11 ve 11 Pro modellerine Deep Fusion kamera modu getiriliyor. Aynı zamanda yakında çıkacak AirPods Pro ve Beats Solo Pro modellerine uyumluluk da geliyor.

iOS 13, 19 Eylül tarihinden itibaren son kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Başlangıçta çeşitli hataların ve bitirilmemiş işlerin bulunduğu belirtilen bu en son sürüm mobil işletim sistemi için güncellemeler epey hızlı şekilde geliyor. Çıkışından sadece beş gün sonra ilk önemli ara sürüm olan iOS 13.1 gelmişti. Yaklaşık 40 gün geçtikten sonra da iOS 13.2 çıkmış oldu.

Güncelleme konusunda sınıra gelmiş olan kullanıcıların, 1899 TL fiyatlı ve gürültü bastırma özellikli AirPods Pro‘yu kullanma seçeneği bulunmayacak gibi görünüyor. Çünkü AirPods Pro ile kullanım için en az iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2 veya macOS Catalina 10.15.1 sürümlerine ihtiyaç var.

AirPods Pro uyumluluğunun dışında, iOS 13.2 iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’nun kamera sistemine Deep Fusion ile önemli bir ilerleme getiriyor. Deep Fusion, özellikle orta ve düşük ışıklı ortamlarda az kumlanmaya ve çok daha iyi dokuya ve ayrıntıya sahip fotoğraflar yaratmak amacıyla çeşitli pozlamalarda birden fazla görüntü yakalamak, piksel piksel analiz etmek ve görüntülerin en yüksek kaliteli bölümlerini bir araya getirmek için A13 Bionic Neural Engine kullanıyor. Tamamen arka planda çalışıyor ve ortamdaki ışığa göre otomatik olarak etkinleştiriliyor.

iOS 13.2 Siri ile ilgili yeni gizlilik ayarları getiriyor

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Siri ile ilgili yaşanan gizlilik olayına dair bir çözüm sunuluyor. Apple’ın Siri ve Dikte ile iletişimlerinizin seslerini saklamasına izin vererek Siri’yi ve Dikte’yi iyileştirmeye yardımcı olup olmamayı denetlemek için gizlilik ayarları ekleniyor. Siri Ayarları’nda Siri ve Dikte geçmişini silme seçeneği sunuluyor. Bu özellik, tvOS 13.2’deki tek yenilik oluyor.

Güncellemeyle birlikte birkaç yeni emoji de ekleniyor. Hayvan, yiyecek, etkinlik, yeni erişilebilirlik emojileri, cinsiyet ayrımı gözetmeyen emojiler ve çift emojileri için ten rengi de dahil olmak üzere 70’in üzerinde yeni veya güncelleştirilmiş emoji kazandırılıyor.

Yukarıda saydıklarımızın dışında çeşitli hata düzeltmeleri de sunuluyor. Güncelleme ekranında bulunan “Daha fazla bilgi” seçeneğini takip ederek gelen tüm yeniliklerin ve düzeltmelerin listesine erişebilirsiniz. En son iOS ve iPadOS sürümlerini edinmek için cihazınızda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünü takip edin. Apple TV HD ve Apple TV 4K kullanıcıları da Ayarlar üzerinden en son tvOS sürümüne geçiş yapabilirler.

İLGİLİ HABERLER