Manşetler

2019 model emojiler ortaya çıktı: Yeni hayvanlar, yeni yemekler ve yeni araçlar geliyor

emoji
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Telefonlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda, kısacası destekleyen tüm cihaz ve platformlardaki emojileri Unicode Consortium isimli organizasyon belirliyor. Unicode Consortium, 2019’da kullanıma sunulacak yeni emoji seçeneklerini gözler önüne çıkardı. 59 baz emojinin bulunduğu yeni portföyde, farklı cinsiyet ve deri rengi kombinasyonları da eklenince sayı 230’a çıkıyor.

Yeni seçenekler arasında ilk olarak Apple’ın erişilebilirlik emojileri öne çıkıyor. Tekerlekli sandalyeler, rehber köpekler ve duyma engelli kişileri gösteren emojiler, önümüzdeki dönemde kullanıcılarla buluşacak. Farklı deri rengi ve cinsiyet kombinasyonlarının olduğu çok sayıda farklı seçenek de 2019’un yeni emojileri arasında bulunuyor.

Emoji kütüphanesinin bazı yeni parçalarının gerekliliği ise diğerlerine göre biraz daha sorgulamaya açık. Tembel hayvan, orangutan ve flamingo yeni hayvan emojileri olurken; yemek tarafında da waffle, soğan ve kutu meyve suyu emojileri görülüyor. Hindu tapınağı, sari ve tuk-tuk emojileri de yeni seçeneklere etnik bir hava katıyor.

Emoji katalogunun yeni üyeleriyle tanışma konusunda ise biraz sabırlı olmak gerekiyor. Unicode yeni emojilerin genellikle sonbahar aylarını beklemek gerekiyor. Apple ve Google, büyük yazılım güncellemelerini bu aylarda kullanıcılarıyla buluşturuyor. Buna ek olarak, Android cihaz sahiplerinin cihaz üreticisinin güncellemeyi dağıtmasını da beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER