Teknoloji

Deep Fusion iOS 13.2 beta güncellemesiyle yeni iPhone’larda görüldü

iphone 11 pro deep fusion

Apple’ın bilişimsel fotoğrafçılık sistemi Deep Fusion, en son iOS 13 public beta sürümünde kullanıma sunuldu. Apple beta yazılım programına kayıtlı olanlar, aynı zamanda ellerinde iPhone 11 veya iPhone 11 Pro barındıranlar, iOS 13.2 beta sürümünü indirerek bu özelliği denemeye başlayabiliyor.

Deep Fusion, yapay zekâ ve diğer yazılım oyunlarından yararlanarak görüntülerin keskinliğini artırıyor. Bunu yaparken farklı pozlama seviyelerinde kareler yakalıyor ve bunları birleştiriyor.

Bu yöntemle mümkün olan en yüksek kalitede görüntünün elde edilmesi amaçlanıyor. Ayrıca sadece orta veya düşük ışıklı sahnelerde çalışması amaçlanıyor. Akıllı HDR ve Gece modu gibi özellikler sırasıyla aşırı aydınlık ve aşırı karanlık sahnelerde görüntü yönetimini üstleniyor. Apple’ın pazarlama şefi Phil Schiller, iPhone 11 tanıtımı sırasında bu özellik için “çılgınlık seviyesinde bilişimsel fotoğrafçılık bilimi” nitelendirmesini yapmıştı.

Deep Fusion’ın açık olup olmadığı bilinmeyecek

İlginç olan bir nokta da, bu özelliği aradığınızda bulamayacak olmanız. Apple, Deep Fusion’ın varlığının kullanıcılardan bilerek gizlendiğini, bunu açmak için gözle görülür bir arayüz unsurunun olmadığını söylüyor. Kamera uygulama ekranında veya çekilen fotoğrafların EXIF verilerinde bu özellikle ilgili bir detay bulunmuyor.

Bu durumda kullanıcılar Deep Fusion’ı kullandıklarını nasıl bilecekler? Apple, bu özellik konusunda kullanıcıların fazla endişelenmemesini, sonuçların kendisini zaten göstereceğini belirtiyor. Yakında, Deep Fusion kullanılarak çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada görmeye başlarız. iPhone 11 ve iPhone 11 Pro Türkiye’ye geldikten sonra kendi deneyimlerimizi de paylaşmayı planlıyoruz.

İLGİLİ HABERLER