Manşetler

AirPods Pro duyuruldu, Türkiye fiyatı da belli oldu

airpods pro

Apple, bir süredir dedikodusu yapılan, gürültü bastırma özellikli AirPods Pro kablosuz kulaklığı tanıttı. Şirket bu tanıtımı beklenen bir ekim etkinliği yerine basın bülteni aracılığıyla gerçekleştirildi. Lüks kulaklıklar 30 Ekim tarihinde yurt dışında satışa sunulacak. Türkiye fiyatı da 1899 TL olarak açıklandı.

Sadece beyaz renk seçeneğine sahip olan AirPods Pro, bugün itibarıyla yurt dışında satışa açıldı. Türkiye Apple online mağazasında ürün listeleniyor ve fiyatı veriliyor. Ancak ürün şu anda Türkiye’den sipariş edilemiyor.

Apple, AirPods Pro’ya dış sesleri algılayan mikrofonlar yerleştirdi. Kulaklıklar daha sonra bu sesi sıfırlayabiliyor. Burada kullanılan sistem, yeni Beats Solo Pro kulaklıklarda kullanılana epey benziyor, ancak daha küçük boyutlu bir pakete sığacak biçimde küçültüldü. Apple, gürültü bastırmanın saniyede 200 kez çalışacak şekilde ayarlandığını söylüyor.

AirPods Pro’da şeffaflık modu olarak adlandırılan bir özellik de bulunuyor. Bu sayede kulaklıkları taktığınızda etrafınızda olanları da duyabiliyorsunuz. Kulaklıklarda yer alan kuvvet sensörü de çalan müziği kontrol etme ya da şeffaflık modunu etkinleştirme gibi işler için kullanılıyor.

Şirket AirPods Pro’nun 1899 TL’lik fiyatının hakkını verecek seviyede fantastik bir ses kalitesi sunacağını vadediyor. “Uyarlanabilir Ekolayzır” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özellik de, müziği kulağınızın şekline göre otomatik olarak ayarlıyor.

Mevcut AirPods’un aksine, bu kulaklıklar esnek kulak uçlarıyla geliyor. Bu sayede kulak kanalını kapatıyor ve çevreden daha iyi şekilde soyutlanmayı sağlıyor. Kutunun içinde üç farklı büyüklükte silikon uç bulunuyor. Apple, yazılım tabanlı bir ses testinin bulunduğunu ve bunun sayesinde doğru büyüklükteki ucu seçip seçmediğinizi anlayacağınızı söylüyor. Bu test, kulaktaki ses seviyesini ölçüyor ve bunu hoparlör sürücüsünden gelenle karşılaştırıyor. Bu sayede kullanıcılar doğru ucu seçtiklerinden tamamen emin olacaklar, kafa karışıklığı yaşamayacaklar.

AirPods Pro pil ömrü ve kablosuz şarj desteği bilgileri

İkinci nesil AirPods gibi, AirPods Pro da kablosuz şarjı ve eller serbest “Hey Siri” sesli komutları destekliyor. Apple, 4.5 saat civarında sürekli dinleme imkanı sunan pilin bulunduğunu da belirtiyor. AirPods’un pil ömrüyle karşılaştırıldığında aktif gürültü bastırmanın pil süresinin bir kısmını götürdüğü görülüyor. Ayrıca AirPods’un klasiği olacak şekilde, kutu da 24 saat civarında ek pil ömrü sağlıyor. Kutuya yerleştirip yine şarj ederek toplamda 24 saate varan dinleme süresine ulaşılabiliyor.

AirPods Pro ter ve suya karşı dirençli. Bu sayede spor yapanların daha fazla tercih ettiği bir ürün olacaktır. Yakın gelecekte spor salonlarında bu kulaklıkları fazlasıyla görebilirsiniz. Aynı zamanda genişletilmiş örgü mikrofon portu da rüzgarlı koşullarda konuşurken ses kalitesini iyileştiriyor.

Şarj işlemi yine Lightning konnektörü üzerinden gerçekleştiriliyor. Ancak şimdi kutudan USB-C – Lightning kablosu çıkacak.

İLGİLİ HABERLER