Teknoloji

Intel NAND flaş bellek birimini SK Hynix’e satıyor

intel arm

Güney Koreli bellek yongası üreticisi SK Hynix, Intel ile NAND flaş bellek birimi için anlaşmaya vardığını açıkladı. Söz konusu anlaşma çerçevesinde SK Hynix, Intel’e 9 milyar dolar ödeyecek. Anlaşmanın kapsama alanında NAND SSD birimi, NAND bileşen ve silikon devre levhası birimi ve Çin’in Dalian şehrindeki NAND bellek üretim tesisi bulunuyor.

Tom’s Hardware sitesinin haberine göre, bu satış Intel’in hızlı Optane SSD’lerini etkilemeyecek. Ancak Intel ve Micron’un ortak ürünü olan Optane SSD’nin üretimini tamamen Micron üstlenecek.

Söz konusu anlaşmanın yürürlüğe girmesi için resmi kurullar tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak her iki taraf da önümüzdeki yılın sonlarına doğru onay sürecinin tamamlanmasını bekliyor.

Intel NAND flaş bellek birimi öncesinde benzer başka bir satış daha gerçekleştirmişti. Şirket, akıllı telefon modem birimini geçtiğimiz yıl Apple’a satmıştı. Intel CEO’su Bob Swan, bu satışın Intel’e farklılaştırılmış teknolojilerdeki yatırımlarını önceliklendirme imkanını sağlayacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER