Teknoloji

Intel en sonunda kararlı Spectre yamasını çıkardı, en azından Skylake için

intel skylake spectre yamaIntel, daha önce sorunlara yol açan Spectre yamasının yenilenmiş versiyonunu dağıtmaya başladı. Ne var ki, bu yama şu an için sadece Skylake tabanlı işlemciyle çalışan bilgisayarlar için çıkmış durumda.

Yeni yamanın, bazı durumlarda sistemin birden fazla sayıda, rastgele biçimde yeniden başlatmasına neden olan ve Intel’in de kendi çıkardığı yamanın yüklenmemesi tavsiyesine yol açan kararlılık sorunlarını çözdüğü belirtiliyor.

Skylake tabanlı Core veya Core m işlemcili bir bilgisayara sahip olan kullanıcılar çıkan yamayı yükleyebilirler. Her ne kadar Spectre açığını kullanan bir saldırı tespit edilmemiş olsa da, her an bir tehlikenin ortaya çıkması durumu söz konusu. Bu nedenle kullanıcıların ihtiyatlı davranmaları ve çıkarılan düzgün yamaları yüklemeleri yararlarına olacaktır.

Intel’in idari genel başkan yardımcısı ve Veri Merkezi Grubu yöneticisi Navin Shenoy, çıkarılan güncellemelerin çoğu durumda OEM’lerin bellenim güncellemeleri üzerinden dağıtıldığını dile getirdi. Her kullanıcının sistemlerini güncel tutmasının kritik önem taşıdığını vurgulayan Shenoy, araştırmaların gösterdiğine göre, insanların yamaları almalarıyla onları uygulamalarının arasında dikkate değer bir gecikme olduğunu yazdı. Günümüzde bu durumun değişmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Shenoy kullanıcıların geciktiğini söylese de, yamaların çıkarılması noktasında üreticiler de geç kaldı. Sorunun acil şekilde çözülmesinin gerekli olması, işlerin aceleyle yapılmasına neden oldu. Bu da birtakım sorunlara yol açtı.

En azından Skylake için işler yavaş yavaş düzelmeye başladı. Bu durum diğer işlemci nesilleri için de yamaların yakında çıkacağına dair güçlü bir işaret sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER