Teknoloji

Intel’de üst düzey ayrılık

intel çip

Intel tüm donanım çalışmalarından sorumlu olan mühendislik şefi Dr. Venkata Renduchintala’nın şirketten ayrılacağını açıkladı. Renduchintala’nın ayrılığı 3 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Intel kısa bir süre önce 7 nm tabanlı yongalarının çıkışının en az 2022’ye kadar ertelendiğini açıklamıştı. Renduchintala’nın ayrılık kararının bu açıklamanın ardından duyurulması dikkat çekiyor. Şirket 10 nm tabanlı işlemcileri çıkarmakta da gecikmiş, bu gecikme dizüstü bilgisayar pazarındaki yenilikleri engelleyen bir durum olarak değerlendirilmişti. Intel’den Renduchintala’nın ayrılığının nedeni konusunda somut bir bilgi verilmedi.

2016’nın şubat ayında Intel’e katılan tecrübeli yönetici daha önce Qualcomm’da görev yapıyordu. Renduchintala, Intel’de Teknoloji, Sistem Mimarisi ve İstemci Grubu’nun başına geçmiş; şirketin yongalarının tasarımından, mühendisliğinden ve üretiminden sorumlu olmuştu.

Bu birim yeni dönemde beş farklı gruba ayrılacak. Teknoloji gelişimi, üretim, tasarım mühendisliği, mimari ve tedarik zinciri yönetim gruplarının liderlerinin her biri doğrudan Intel CEO’su Bob Swan’a rapor verecek.

Donanım şefiyle yollarını ayıran Intel, önümüzdeki perşembe günü çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Şirketin sonuçlarını değerlendirirken gerçek yonga üretimini başka bir şirkete yaptırma fikrini de gündeme getirebileceği belirtiliyor. Intel’in bunun için TSMC ile görüşme hâlinde olduğu söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER