Teknoloji

Intel ARM’e Windows RT’de sunulmayacak eskiye dönük uygulama desteğinden çattı

Intel, Windows 8’in ARM versiyonuna şimdiye kadar soğukkanlı bir şekilde yaklaşıyordu, ancak bir yatırımcı toplantısında sarfedilen sözler Windows’un yeni versiyonunun çıkışı yaklaştıkça ateşin giderek yükselmekte olduğu görülüyor.

Şirketin CEO’su Paul Otellini mobil odaklı bu rekabetin eski Windows uygulamalarını çalıştırma desteği olmadan zorlu bir mücadeleyle yüzleşeceğini söyledi. Bunun da geleneksel uygulamaları çalışır tutmak isteyen kurumsal alıcıların önünde Windows’un ARM sürümünü tercih etmek için büyük bir engel teşkil ettiğini kaydetti. Paul Otellini ARM’in şu anda mevcut herhangi bir Windows donanımında bulunmadığına gönderme yapma fırsatını da kaçırmadı.

Intel’in Windows desteğinde önde olduğu bir gerçek ve bu önde oluşunu dile getirme konusunda eline geçen fırsatı da değerlendiriyor. Ancak işin aslına baktığımızda benzer bir durum akıllı telefon pazarında var ve orada da ARM’in önde olduğu, Intel’in de Atom tabanlı Android telefonlarıyla ARM’in payından kapmaya çalıştığı görülüyor.

İlgili – Intel Yatırımcı Buluşması 2012

İLGİLİ HABERLER