Teknoloji

Yakındaki Windows RT güncellemesi Başlat menüsünü ve yeni kilit ekranını getirecek

microsoft-surface-rt-on-inceleme-manset

Microsoft’un şimdiye kadar “gizemli” olarak nitelendirilen “Windows 8.1 RT Update 3” güncellemesi bundan böyle büyük bir sır olarak nitelendirilmeyecek.

Yazılım devi Windows 10 Sık Sorulan Sorular sayfasını güncelledi, güncellenen sayfada Windows RT’nin geleceğiyle ilgili bazı bilgiler de bulunuyor.

Windows RT pratik anlamda ölmüş olsa da, Microsoft eylül ayında bu işletim sistemi için küçük bir güncelleme çıkararak yeni Başlat menüsünü ve güncellenen kilit ekranını sunmayı planlıyor. Windows 10’daki gibi pencere içine alınabilen uygulamaların gelip gelmeyeceği bilinmiyor, ancak Başlat menüsünün eklenmesi az sayıdaki Windows RT kullanıcısının hoşuna gidecektir.

Windows 10’un tam ekran Başlangıç ekranı ile daha küçük boyutlu Başlat menüsü arasında geçiş yapmasını sağlayan özel bir tablet modu bulunuyor. Ancak Windows 8.1 RT Update 3 ile birlikte bu tarzda bir geçiş modunun gelmesi beklenmiyor.

Microsoft Windows RT güncellemesine geçmişte Windows Phone 7.8 güncellemesinde olduğu gibi bir yaklaşım sergiliyor. Windows Phone 8’e güncellenemeyen Windows Phone 7 cihazları için, Windows Phone 8’in belirli özelliklerini getiren Windows Phone 7.8 güncellemesi çıkarılmış, Windows Phone 7 kullanıcıları memnun edilmeye çalışılmıştı.

Microsoft Windows RT kullanıcıları için Windows 10’a güncelleme imkanı sunmuyor. Bu nedenle Windows 8.1 RT Update 3 güncellemesi Surface RT gibi tabletler için yolun sonu anlamına geliyor. Windows 8.1 RT Update 3 güncellemesinin eylül ayında yayınlanacağı biliniyor, ancak tam olarak hangi gün yayınlanacağı henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER