Teknoloji

Microsoft Başlat menüsünü Windows RT kullanıcılarına getirdi

Görsel : The Verge
Görsel : The VergeM

Windows RT tabletleri Türkiye’de pek satılmadı, ancak eğer Surface 2 veya Nokia’nın Lumia 2520 gibi Windows RT tabletlerinden bir tanesine sahipseniz, bu hafta içinde yayınlanacak yeni bir güncellemeyle birlikte bu tabletlere yeni bir soluk kazandırıldığını görecek ve memnun olacaksınız.

Microsoft birkaç aydır Windows RT 8.1 Update 3 gibi gizemli bir güncellemeden bahsediyordu ve şirket uzun zamandır bu güncellemenin neler içerdiği noktasında ketum davranmayı tercih etti. Bu güncelleme nihayet yayınlandı ve söylenenlere göre yeni Başlat menüsü ötesinde bir şey getiriyor gibi görünüyor.

Microsoft Windows 10’daki Başlat menüsünün aynısını Windows RT’ye getirmiyor. Bunun yerine RT cihazlarına hemen hemen aynı görünüme sahip bir menü ekliyor.

Başlat menüsünün yanında Internet Explorer’ın da değiştiği söyleniyor. Eğer Internet Explorer Başlat menüsü içinden başlatılırsa, yoğunlaştırılmış görünüm içinde, tam ekran olarak açılıyor. Ne var ki, eğer masaüstündeki kısayoldan açılırsa, o zaman bağımsız masaüstü uygulaması gibi yükleniyor.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Açık olan bir uygulamanın üstünde Başlat menüsünü açmaya çalıştığınızda ortaya çıkan görünüm pek de hoş olmuyor. Bu nedenle Windows RT cihazları kullananlar Başlat menüsüne bağlı kalmayı tercih edebilirler.

Ayrıca Microsoft giriş ekranını da değiştirdi, dairesel kullanıcı hesap resimleri ekledi. Bu destek Başlat menüsü, PC ayarları ve diğer diyalog kutucuklarına da eklendi.

Genel olarak Windows RT Update 3 güncellemesiyle birlikte fazla değişiklik gelmiyor. Microsoft, Windows RT kullanıcılarına eksiksiz Windows 10 güncellemesi veya deneyimi sunmuyor, bu nedenle uygulamalar tam ekranda çalışıyor ve içinde Windows 10 uygulamalarını barındıracak şekilde Windows Mağaza’nın tam versiyonuna erişim bulunmuyor.

Görünen o ki, Microsoft bundan sonra yakın gelecekte Windows RT’ye önemli bir güncelleme getirmez. Bu güncelleme kullanıcıları gittiği yere kadar tatmin edecektir.

İLGİLİ HABERLER