Teknoloji

Microsoft Windows RT’den kurtulmuş yeni bir Surface tablet üzerinde çalışıyor

microsoft-surface-rt-on-inceleme-manset

WinBeta tarafından yayınlanan bir habere göre, Microsoft 2013 yılında piyasaya sürdüğü Surface 2’nin takipçisi olan yeni bir Surface tablet üstünde çalışıyor. Şirket geçtiğimiz yıl Surface Pro 3’ü tanıtmış, ancak daha düşük fiyattan satılması beklenen Surface 3’ten bahsetmemişti. Microsoft, iPad mini ile rekabete girmesi amacıyla hazırlanan Surface Mini’ye dair planlarını da askıya almıştı.

WinBeta’nın haberinde yeni Surface’in önümüzdeki ay düzenlenecek Build konferansının öncesinde veya konferans esnasında tanıtılacağı belirtildi. Cihazın kutusundan Windows 8.1 ile çıkacağı, ancak Windows 10’un yayınlanmasıyla birlikte bu işletim sistemine yükseltilebileceğinin altı çizildi.

Surface 3’ün fansız bir tasarıma sahip olacağı ve sessiz biçimde çalıştığı belirtilirken, tabletin Intel Atom veya Core M işlemciyle birlikte geleceği iddia edildi. Microsoft’un yeni cihazını profesyonel kalibrede bir cihaz olarak tanıtması ise beklenmiyor.

Microsoft, başarısızlığa uğrayan Windows RT’yi tarihin tozlu sayfalarına terketme konusunda gözünü kırpmamış ve işletim sistemine olan desteğini sonlandırma kararı almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER