Teknoloji

Surface RT tabletleri eylülde gizemli bir Windows 8.1 RT güncellemesi alacak

microsoft-surface-rt-on-inceleme-06

Microsoft bu yılın başlarında kendi Surface RT tabletlerinin de aralarında bulunduğu, Windows RT ile çalışan cihazların Windows 10 güncellemesini alamayacağını açıklamıştı. O zamanlar yazılım üreticisinin Surface için bir güncelleme üzerinde çalıştığı, bu güncellemeyle birlikte Windows 10’un işlevlerinden bazılarının getirileceği söylenmişti.

Söz konusu güncelleme eylül ayında gelecek. Microsoft’tan Gabe Aul, “Windows 8.1 RT Update 3” olarak adlandırılan güncellemenin gelişini haber verdi. Bu üçüncü Windows 8.1 RT güncellemesiyle ne gibi yeniliklerin geleceği tam olarak belli değil. Microsoft çok yakında bu güncellemeyle ilgili detayları paylaşacağını kaydetti.

Microsoft Windows RT’yi fiilen yok etti gibi görünüyordu ve hiçbir üçüncü taraf OEM de tabletlerini bu başarısız işletim sistemiyle çıkarmayı tercih etmiyordu. Yazılım devi bu gizemli güncellemenin detaylarını paylaşmıyor, ancak Windows 10’un bazı dahili evrensel uygulamalarını Windows RT’ye getirebilir.

Aynı durumun benzeri geçmişte Windows Phone 7 için de yaşanmıştı. Microsoft Windows Phone 7 cihazlarının doğrudan Windows Phone 8’e güncellenmesini mümkün kılmamış, o cihazlar için Windows Phone 8 işlevlerinin bir kısmını getiren Windows Phone 7.8 güncellemesini sunmuştu. Ne var ki, yeni işlevlerin büyük bir çoğunluğu sadece Windows Phone 8 cihazlarına özel olarak kalmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER