Teknoloji

Intel Arc Alchemist grafik kartının ilk görüntüleri sızdı

intel arc alchemist

Intel, 2022’nin ilk çeyreğinde çıkacak özel oyun grafik kartları üzerinde çalışıyor. Son sızıntı ise bu kartlar içinde büyük olan Arc Alchemist’e ilk bakışı atmayı sağlıyor. YouTube yapımcısı Moore’s Law is Dead ve Videocardz aracılığıyla bazı görüntüler sızdı.

Arc, Intel’in Nvidia GeForce ve AMD Radeon ile rekabet etmek üzere tasarlanmış yeni GPU markası niteliğini taşıyor. Arc Alchemist ise şirketin yol haritasına göre piyasaya sürülmesi planlanan ilk GPU’dur.

intel arc alchemist

Şirket daha önce GPU pazarını test etmek için Intel DG1‘i çıkarmıştı, ancak bu, Xe LP (düşük güç) grafik mimarisine dayanan nispeten zayıf bir karttı ve tüketiciler bunu satın alamıyordu. Bu yeni kartın Intel’in Xe HPG yol haritasının (yüksek güç/oyun) bir parçası olduğu ve 512 yürütme birimi ve 16 GB GDDR6 bellek sayesinde Nvidia RTX 3070’e benzer bir performans sunduğu söyleniyor.

intel arc alchemist

Sızıntılar, Intel’in DG2’nin 448, 384, 256 veya giriş seviyesinde 128 yürütme birimi barındıracak GPU sürümleri üzerinde çalışmakta olabileceğini de işaret ediyor. Bu bile, Intel’in tipik olarak kendi CPU’larına entegre ettiği grafik çekirdek kümelerinin sayısından çok daha fazla olacaktır.

intel arc alchemist

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER