Teknoloji

Intel Arc Alhemist GPU’larının çıkış tarihi için yeni bir iddia

intel arc alchemist

Intel ARC Alchemist grafik serisine yönelik planlar hakkında yavaş yavaş çeşitli ipuçları alıyoruz. Ekim 2021’de Intel, planlanan yol haritasını açıklamıştı ve hatta piyasaya çıkmamış GPU’lar için bir yarışma düzenlemeye başladı.

O zamandan beri, internette görünen ve Nvidia’nın en yeni grafik kartlarını geçebileceğini düşündüren bazı karşılaştırmalı değerlendirmeleri gördük. Intel’in CES 2022’de planları hakkında daha fazla bilgi vermesini bekliyorduk, ancak şimdi, şirket lansmanı ertelemiş olduğuna dair haberler geliyor.

ITHome‘a göre, Intel’in ocak ayında ARC Alchemist GPU’larını piyasaya sürmeye yönelik ilk planları, o zamandan beri değişti ve mart ayına taşındı. Sektör genelinde devam eden mevcut stok sıkıntıları nedeniyle, teknoloji devinin tarihi ötelediğini görmek şaşırtıcı değil. Belki de, mart ayında talebi karşılayacak stoğa sahip olmak amacıyla çıkışı ertelemeyi tercih etti.

Bu arada WindowsReport, son sızıntıların Intel’in gelecek planlarında 32 farklı grafik kartının bulunduğunu işaret ettiğini öne sürüyor. Bazıları Nvidia’nın RTX 30 serisindeki çeşitli kartlarla kolayca rekabet edebilecek.

Intel’in planlarında Nvidia’ya bir şekilde karşı koyacak iki ana ekran kartı olduğu söyleniyor. Bunlardan biri RTX 3070 ile rekabet edecek ve bunun için 512 yürütme birimi ve 16 GB video belleği seti içerecek. RTX 3060’a karşı ise 384 yürütme birimi ve 12 GB bellek içeren bir işlemci planlanıyor.

Şu anda bunların hepsi söylenti niteliğini taşısa da, Intel Arc Alchemist ile şirketin grafik alanında iyi mücadele etmek için çalışmaları artırdığını görmek memnun edici. Ve şirketin Intel ve AMD’ye karşı ortaya neler koyabileceğini görmek kesinlikle ilginç olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER