Teknoloji

Intel akıllı gözlüğünü 2018 bitmeden duyurabilir

intel akilli gozlukIntel akıllı gözlük pazarına girme konusunda 2018’de somut adımlar atabilir. Bloomberg’in haberine göre, işlemci devi artırılmış gerçeklik üzerine yoğunlaşan bir yan şirket kurmayı ve son kullanıcılar için hazırlanmış bir akıllı gözlüğü piyasaya sürmeyi planlıyor.

Intel’in akıllı gözlüğünün şirket içinde “Superlite” adıyla anıldığı belirtilirken, gözlüğün üretiminin Tayvan merkezli Quanta Computer tarafından gerçekleştirileceği söyleniyor. Gözlüğün Bluetooth aracılığıyla telefonla eşleştirilebileceği ve lazer projektörlerle bilgileri gözlüğü takan kişinin önüne yansıtacağı belirtiliyor.

“Vaunt” adını taşıyacağı söylenen yan şirketin kadrosunda daha önce Recon Instruments bünyesinde görev yapmış isimlerin bulunacağı ifade ediliyor. Artırılmış gerçeklik aksesuarları üreten Recon Instruments, Intel tarafından 2015’te satın alınmış ve 2017’de kapatılmıştı. Intel daha önce de Daqri ile “Project Alloy” kod ismiyle anılan bir başlık tasarlamış, ancak daha sonra konuya ilişkin planlar rafa kaldırılmıştı.

Intel akıllı gözlük pazarına hareket getirebilir

Proje hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak Intel akıllı gözlük pazarına ihtiyaç duyduğu hareketi getirebilecek büyüklükte bir şirket. Artırılmış gerçeklik tabanlı çözümler Intel dışında Apple, Facebook ve Google gibi şirketlerin de ilgi alanı içinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER