Teknoloji

Intel 28 çekirdekli işlemcinin ipuçlarını verdi

intel 28 çekirdekli işlemci
intel 28 çekirdekli işlemci
Görsel: The Verge

Intel Computex 2018’de PC’ler için tasarladığı 28 çekirdekli işlemcinin ipuçlarını verdi. Yonga üreticisi, dün Tayvan’da gerçekleştirdiği basın toplantısında bu işlemcinin yılın ilerleyen aylarında piyasaya sunulacağının sözünü de verdi.

Intel, işlemcinin üretim teknolojisi veya mimarisi hakkındaki gizemi ortadan kaldırmazken, şirket adına konuşan bir yetkili, tek soketli işlemcinin 28 çekirdekli ve 5 GHz çalışma frekanslı olduğunu söyledi. Intel, bir Cinebench sonucu da gösterdi ki, 7334 puan tek işlemcili PC için oldukça etkileyici görünüyor.

Intel, bu işlemciyi gerçek bir ürüne dönüştürmenin sözünü verdi. Eğer bunu gerçekleştirirse, söz konusu işlemci iş istasyonlarında, belki de bireysel tüketicilere özel PC’lerde yer alacaktır. Ayrıca Intel, böylelikle çok çekirdekli işlemci rekabetinde AMD’nin daha da önüne geçecektir.

AMD’nin Threadripper yongaları 16 çekirdek ve 32 yürütme birimi barındırıyor. Üstelik Intel’in elinde 18 çekirdekli Core i9 Extreme işlemci de bulunuyor. Intel’in 18 çekirdekli işlemcisi yurt dışında 1999 dolarlık fiyat etiketine sahip. Bu durumda 28 çekirdekli işlemcinin 2000 doların çok daha üstünde bir yurt dışı fiyatına sahip olmasını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER