Teknoloji

Instagram videoları ileri veya geri sarma özelliğini test ediyor

instagram yeniden paylaşım

Instagram kullanıcıları yakında uygulamada izledikleri videoları ileri veya geri sarma gücüne kavuşabilir. Facebook ve Instagram’ın test ettiği özellikleri gün yüzüne çıkaran Jane Manchun Wong, Instagram’ın test ettiği yeni özelliği Twitter’da yaptığı paylaşımla sergiledi.

Instagram’da kullanıcılar 1 dakika uzunluğunda videolar paylaşabiliyor. Hatta bir paylaşıma birden fazla videonun eklenebilmesi sayesinde 10 dakikalık bir video bile Instagram’a parça parça yüklenebiliyor. Ancak bu videolar otomatik olarak oynatılmaya başlıyor ve kullanıcılara videoyu durdurmak, ileri ya da geri sarmak için hâlihazırda bir imkân sunulmuyor. Ancak test edilen yeni süre çubuğu sayesinde bu durum değişecek gibi görünüyor.

Sosyal ağlar arasındaki rekabet oldukça canlı. Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat ve hatta YouTube gibi platformların hepsi kendilerine özgü karakterler taşısalar da, ortak yönleri de bir hayli fazla. Video izleme imkânı da bu ortak yönler arasında bulunuyor. Instagram’ın da bu deneyimi daha kullanışlı hâle getirmek adına çaba göstermesine çok da şaşırmamak gerekiyor.

Instagram bir süredir kullanıcılarının uygulama içindeki deneyimini kolaylaştırmak adına çeşitli hamleler yapıyor. Aynı anda birden fazla hesapta paylaşım yapmayı mümkün kılan sosyal ağ, alışveriş özelliğinden yararlanan kullanıcılarının ödemeyi uygulamadan çıkmadan yapabilmesinin de önünü açmıştı. Videolarda ileri veya geri sarma özelliğinin test edilmesi de, kullanıcı deneyimin zenginleştirilmesi açısından önemli bir adım olarak nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER