Teknoloji

Instagram birden fazla hesabı olanların işini kolaylaştıracak

instagram hikayeler

Instagram birden fazla kullanıcı hesabına tek bir kullanıcı adı ve şifre yoluyla girilmesini sağlayacak bir özellik üstünde çalışıyor gibi görünüyor. TechCrunch‘a konuşan sosyal medya araştırmacısı Ishan Agarwal, “Hesap Bağlama” adıyla anılan bir özelliğin işaretlerine rastladığını belirtti. Agarwal, bu dikkat çekici işareti Instagram’ın Android uygulamasının yeni versiyonlarından birinin alfa sürümünde gördüğünü dile getirdi.

Koda yazılan bilgilere göre, bu özellik sayesinde birden fazla hesabı bulunan kullanıcılar bunlardan birini ana hesap olarak atayabilecek. Bu ana hesaba giriş yapıldığında bağlı diğer hesaplara da ekstra bir işlem yapılmadan giriş yapılabilecek.

Hesap Bağlama özelliğinin kullanıma sunulması durumunda birden fazla hesabı tek bir cihaz üzerinden yöneten Instagram kullanıcıları için son derece yararlı olacağını görmek çok zor değil. Instagram’ın pek çok kullanıcısı, kişisel hesaplarının yanı sıra kurumsal bir hesap da kullanıyor. Buna ek olarak, başkalarını gizlice takip etmek veya evcil hayvanı ya da küçük bir bebeği göstermek için açılan çok sayıda Instagram hesabının olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Ancak olası bir şifre çaldırma durumunda kötü niyetli kişilerin bir taşla birden çok kuş vurabileceğini ve çok sayıda hesaba erişebileceğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Bu özellik devreye girdiğinde kullanıcıların çift aşamalı doğrulama sistemini devreye sokmalarının faydalı olacağı belirtiliyor.

Instagram Hesap Bağlama özelliğiyle ilgili hazırlıklarda henüz yolun başında gibi görünüyor. Dolayısıyla özelliğin son şeklinin mevcut görüntüsünden farklı olma ihtimalini akıldan çıkarmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER