Teknoloji

Instagram kullanıcıları tüm alışverişi Instagram’dan çıkmadan yapabilecek

instagram alisveris
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram alışveriş açılımı konusundaki ciddiyetini gösterecek önemli bir adım daha attı. Bundan böyle, Instagram’ın mobil uygulamalarında kullanıcılara ödeme özelliği de sunulacak. Kullanıcılar ödeme bilgilerini Instagram’da saklayarak alışveriş süreçlerini çok daha hızlı biçimde tamamlayabilecek.

Instagram bunun karşılığında markalardan bir satış ücreti alacak. İlk etapta 20’den fazla marka Instagram üzerinde ödeme yapma imkânından yararlanabilecek. Nike, Adidas, Dior, H&M, MAC Cosmetics, Michael Kors, Oscar de la Renta, Prada, Uniqlo, Warby Parker ve Zara, sosyal ağın çalışacağı ilk markalar arasında bulunuyor.

Instagram içinde satın alınabilecek ve ödemesi yapılabilecek ürünlerin altında “Instagram’da Ödeyin” butonu bulunacak. Bu butona dokunulduğunda kullanıcılardan e-posta adreslerini girmeleri istenecek. Ardından satıcılar işlemi tamamlayabilecek. Kullanıcılar teslimat bilgilerini ve ödeme yöntemini girdikten sonra detaylar incelenecek ve işlem tamamlanacak.

Daha önce Instagram üzerinde satın alma işlemi yaparken kullanıcılar ödeme için satıcının internet sitesine yönlendiriliyordu. İşlemin uzun sürmesi de pek çok kişiyi satın alma işleminden vazgeçiriyordu. Instagram uygulama içinden çıkmaya gerek kalmaması sayesinde platform üzerinde alışveriş yapan insan sayısının artmasını hedefliyor. Instagram’daki alışveriş hacminin artmasının geleceği e-ticaret ve mobil ödemelerde gören Facebook açısından da önemli olduğu söylenebilir.

instagram alisverisİlk etapta Instagram’da saklanan ödeme bilgilerinin sadece Instagram’da tutulması muhtemel görünüyor. Ancak uzun vadede Facebook’un bu bilgileri çatısı altındaki diğer yapılarda kullanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Instagram alışveriş özelliğinde büyük fırsatlar görüyor. Şirketin bağımsız bir alışveriş uygulaması üzerinde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Sosyal ağdan yapılan açıklamada, alışveriş paylaşımlarındaki ürün etiketlerine her ay 130 milyon kullanıcının dokunduğu ifade edildi. Ödeme özelliğinin uzun vadeli alışveriş yatırımının bir parçası olduğunu belirten şirket, önümüzdeki dönemde yeni alışveriş özellikleri sunacağının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER