Teknoloji

Instagram’dan alışveriş için bağımsız uygulama geliyor

instagram alisveris

Instagram alışveriş deneyimi için bağımsız bir uygulama hazırlıyor. The Verge sitesinde yer alan habere göre, söz konusu uygulamanın IG Shopping adını taşıması bekleniyor. Uygulamayla kullanıcıların hazırladığı ürün koleksiyonlarını inceleyebilecekleri ve doğrudan uygulama içinden satın alabileceği söyleniyor. Instagram cephesinden ise şu an için resmi bir açıklama gelmiş değil.

Uygulamanın ne zaman hazır hâle geleceği konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Geliştirme çalışmalarının devam ettiği, ancak çalışmaların rafa kaldırılma ihtimalinin de bulunduğu söyleniyor. Kaynaklara göre, Instagram bağımsız bir uygulamanın e-ticaret açılımı için iyi bir hamle olduğuna inanıyor.

Instagram’ın çatı şirketi Facebook’un COO’su Sheryl Sandberg’in verdiği bilgiye göre, hâli hazırda 25 milyondan fazla işletmenin Instagram hesabı bulunuyor. Bu işletmelerin 2 milyonu da reklam veriyor. Her 5 Instagram kullanıcısının 4’ü ise Instagram’da en az bir markayı takip ediyor. Bağımsız bir uygulama oluşturmanın şirketin gelir kaynaklarını artırmasını sağlayacak bir fırsat olabileceği de belirtiliyor.

Facebook’un zaman içinde Instagram üzerinden satış yapan tüccarlara daha fazla araç sağlaması ve doğrudan Shopify gibi e-ticaret platformlarına rakip olması muhtemel görünüyor. Hâli hazırda pek çok şirket bir Instagram hesabına ihtiyaç duyuyor. Instagram üzerinden satış yapabilmek adına sunulacak paralı araçların da ilgi görmesi bekleniyor.

Bazı şirketler, hâli hazırda Instagram’da reklam veren şirketlere para karşılığında kullanabilecekleri araçlar satıyor. Four Sixty, reklam verenlere araç satan şirketler arasında bulunuyor. Shopify’ın uygulama mağazasında ise Instagram üzerinden satış yapanlara yardımcı olacak çeşitli eklentiler yer alıyor.

Instagram alışveriş özelliğini 2016’nın kasım ayında test etmeye başlamış ve 2017’nin mart ayı daha geniş kapsamlı olarak kullanıma sunmuştu. Markalar paylaşımlarında ürünleri teker teker etiketleyip kullanıcıların doğrudan fotoğraf üzerinden ürün satın alabilmesini sağlıyor. Instagram alışveriş imkanını hikaye özelliğine taşımak için de testlerini sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER