Teknoloji

Instagram’ın uyardığı uygulamaya cezayı Apple kesti

instagram yeniden paylaşım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, geçtiğimiz ay “Takip” sekmesini tüm uygulamalarından kaldırmıştı. Takip edilen kişilerin Instagram’daki hareketleri hakkında fazla bilgi veren sekmenin fişini çeken şirket, bunu insanların kendi paylaşımlarına odaklanması için yaptığını belirtmişti. Sosyal paylaşım sitesi, bir taraftan da üçüncü taraf uygulamaların “Takip” sekmesini kopyalamasını engellemek için çalışmaya devam ediyor.

Instagram’ın bu çalışmaları da meyvesini veriyor gibi görünüyor. CNET’te yer alan habere göre; Apple, Like Patrol uygulamasını App Store’dan kaldırdı. Like Patrol ismi, kısa süre önce Instagram’ın uygulamanın geliştiricilerine gönderdiği ihtarnameyle duyulmuştu.

Geliştiricileri, Like Patrol’u “Takip sekmesinin dopingli hâli” şeklinde tanımlıyordu. Apple, geçtiğimiz cumartesi günü itibarıyla uygulamayı App Store’dan tamamen çıkardı.

Like Patrol Instagram deneyimine “ürkütücü” bir boyut ekliyordu

Like Patrol uygulamasının yeteneklerinin Instagram’ın Takip sekmesini “ürkütücü” şekilde geri bıraktığı söylenebilir. Uygulama, genel özellikleri itibarıyla bir kişiyi Instagram’da ona hissettirmeden “gözetlemeyi” mümkün kılıyordu. Gözetlenen kişinin bir kadın veya erkek tarafından yapılan bir paylaşımla etkileşime girdiğini bile söyleyebilen Like Patrol; algoritmaları sayesinde etkileşime girilen kişinin çekici olup olmadığını da anlayabiliyordu. En azından uygulamanın geliştiricileri böyle bir iddiaya sahipti.

CNET’te yer alan habere göre; Like Patrol, Instagram kullanıcılarının herkese açık profillerinde veri kazıması yaparak platformun kurallarını ihlâl etti. Bu durum, Facebook tarafından geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada da doğrulanmıştı. Apple ise CNET’e gönderdiği açıklamada, CNET’in talimatlarını ihlâl ettiğini belirtmekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER