Teknoloji

Instagram tartışma yaratan bir bölümünü kaldırılıyor

instagram gizli hesap alisveris

Instagram’ın Takip adlı sekmesi, arkadaşlarınızın neleri beğendiğini, nelere yorum yaptığını ve hangi hesapları takip ettiğini gösteriyor. Özellikle meraklı kullanıcıların epey hoşuna giden bu özellik kaldırılıyor.

Instagram ağustos ayından başlayarak bu özelliği bazı kullanıcılardan sessizce kaldırıyordu. BuzzFeed News‘e yapılan açıklamada, özelliğin bu hafta içinde tamamen kaldırılacağı kaydedildi.

Değişiklikler hayata geçtiğinde, içinde “Takip” ve “Sen” sekmelerini barındıran aktivite kaynakları içinde sadece sizin aktivitelerinizi gösteren “Sen” bölümü kalacak.

Instagram Takip bölümü ilişkileri bozabiliyordu

Instagram’ın ürün yöneticisi Vishal Shah, sekmenin basitlik için kaldırılacağını, çoğu kişinin varolduğundan haberdar olmadığı bir özelliğin gideceğini kaydetti. Shah, BuzzFeed News’e, “İnsanlar her zaman, faaliyetlerinin su yüzüne çıktığını bilmiyorlardı. Öyleyse, inşa edilen kullanım amacına hizmet etmeyen bir kullanım var, ama aynı zamanda bu durum insanların etkinlikleri ortaya çıktığında şaşırmasına neden oluyor.” dedi.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Takip sekmesi birçok arkadaşın arasının veya ilişkinin bozulmasına neden oluyordu. Birisinin size mesaj yazmasını beklerken o kişinin Instagram’da başka aktivitelerle meşgul olduğunu görmek ya da sevgilinizin başka kişileri takip ettiğini anlamak çok da hoş durumlar yaratmıyordu. Instagram’ın Takip özelliğini kaldırması arkadaşlıklar ve ilişkiler için iyi olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER