Teknoloji

Instagram siber zorbaları yapay zekâ yardımıyla yakalayacak

instagram

Instagram geçtiğimiz yıl geliştirilmiş bir yorum filtresini devreye sokmuş ve zorlu bağlamlardaki saldırgan ifadeleri özdevinimli öğrenme yöntemiyle tespit etmeye başlamıştı. Şirket aynı sistemi fotoğraf ve fotoğraf altı yazılarında da kullanacağını açıkladı. Yapay zekâ yardımıyla sorunlu ifadeleri tespit edecek olan sosyal ağ, daha sonra tespit ettiklerini gerçek moderatörlerin denetimine açacak.

ABD’de ekim ayı “Zorbalığa Karşı Mücadele Ayı” olarak kutlanıyor. Birleşik Krallık’ta ise önümüzdeki hafta “Zorbalıkla Mücadele Haftası” olarak kullanılacak. Dolayısıyla Instagram’ın duyuru için doğru bir zamanı tercih ettiği söylenebilir. Şirket söz konusu teknolojiden canlı videolardaki yorumları filtrelemek için de yararlanacak.

Instagram yeni sistemiyle birlikte “kibarlık kamera efekti” olarak adlandırılan bir efekti de kullanıcılarının karşısına çıkarıyor. Söz konusu efekt, hem pozitif mesajları yaymanın hem de kullanıcı etkileşimini artırmanın bir yolu olarak seçilmişe benziyor. Arka kamera çalıştırılıp söz konusu efekt seçildiğinde ekran farklı dillerde “Kibar Yorumlar” yazılarıyla doluyor. Ön kameraya geçildiğinde ise ekranı kalpler kaplıyor ve pozitif mesaj gönderilmek istenen bir arkadaşın hızlı biçimde etiketlenmesi sağlanıyor.

Instagram yeni CEO’sunun yönetiminde ilk duyurusunu yaptı

Siber zorbalığa karşı alınan önlemler, Instagram’ın yeni CEO’su Adam Mosseri yönetiminde yaptığı ilk duyuru oldu. Adam Mosseri görevi Kevin Systrom‘dan devralmıştı. Systrom, bir diğer Instagram kurucusu Mike Krieger ile birlikte şirkete veda etmişti.

İLGİLİ HABERLER