Manşetler

Instagram yola Adam Mosseri’nin kaptanlığında devam edecek

instagram

Instagram‘ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, geçtiğimiz hafta itibarıyla sosyal ağdan ve çatı şirketi Facebook’tan ayrılmışlardı. Facebook, Systrom ve Krieger’in yerini doldurmak için fazla zaman kaybetmedi. Sosyal medya devi, tecrübeli yöneticilerinden Adam Mosseri‘yi Instagram CEO’luğuna getirdi.

Instagram’ın yeni kaptanı Mosseri, yola çıkarken Instagram’ın kurucularının da desteğini almış gibi görünüyor. Systrom ve Krieger, yaptıkları açıklamada Mosseri’nin zanaat ve sadelik arasında odaklanabileceğini ve Instagram’ın topluluğunu derinlemesine anlayabileceğini belirttiler.

Instagram’ın kurucuları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler de yer aldı: “Bizim için en önemli şey topluluğumuzu, yani hepinizi, önde ve merkezde tutmak. Adam’ın bu değerleri koruyacağına ve Instagram’ın yükselişini sürdüreceğine inanıyoruz.”

Mosseri, geçtiğimiz mayıs ayında Instagram’da üründen sorumlu başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. Daha öncesinde Facebook’ta Haber Kaynağı’ndan sorumlu olan Mosseri, asılsız haberlere karşı mücadele gibi zorlu bir görevde ön saflarda yer almıştı. 2008’den bu yana Facebook bünyesinde görev yapan Mosseri, şirketin Facebook Home gibi mobil girişimlerini de yönetmişti.

Mosseri’nin Instagram CEO’su olması sürpriz değil

Mosseri’nin Instagram CEO’luğuna getirileceğine dair haberler, Systrom ve Krieger’in ayrılığından kısa süre sonra gündeme gelmişti. Mosseri’nin mayıs ayında Instagram’a gelişinin temelinde de Facebook’un iki marka arasındaki entegrasyonu kuvvetlendirme isteği bulunuyordu. Facebook’un klasik anlayışını Instagram üzerinde daha hakim kılması muhtemel bu sürecin neler getireceği zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER