Teknoloji

Instagram Reels özelliğini ön plana çıkarmaya başlıyor

instagram reels tiktok

Instagram, TikTok etkileri taşıyan Reels isimli özelliğini geçtiğimiz yılın sonlarında kullanıma sunmuştu. Şirket birkaç aylık bekleyişin ardından Reels’i daha görünür kılmak için harekete geçti. Artık Instagram’da herkese açık kullanıcı profillerinde ve Keşfet bölümünde Reels için özel bölümler oluşturulacak. Bu özel bölümler sayesinde 15 saniyelik klipleri bulmak kolaylaşacak.

Reels’i ön plana çıkarmaya başlayan Instagram, özelliğin kapsama alanını da genişletiyor. Şimdiye kadar sadece Brezilya’da kullanılabilen servise artık Almanya ve Fransa’da da erişilebilecek. Reels hâlâ TikTok’un kapsayıcılığından uzak olsa da, Instagram’ın bu özelliğin büyümesi için gerekli ortamı yavaş yavaş inşa ettiği söylenebilir.

Instagram’dan TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada Reels’in diğer ülkelerde ne zaman kullanıma açılacağı konusunda bilgi verilmedi. Şirket, kapsama alanının genişletilmesinin deneyimin iyileştirilmesine yardımcı olacağının altını çizdi.

Instagram, Reels erişimi konusunda temkinli hareket ederek kendisinden bekleneni yapıyor. Sosyal ağ, TikTok’a karşı da Snapchat’e karşı yürüttüğüne benzer bir strateji izliyor gibi görünüyor. Snapchat’in kilit özelliklerini yavaş yavaş kendisine uyarlayan Instagram, bu özellikleri kendi arayüzüne ve yapısına uygun hâle getirmeye özen göstermişti. Bu süreçte kullanıcı reaksiyonlarını da dikkate alan şirket, TikTok’la mücadele konusunda da temkinli tavrından vazgeçmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER