Manşetler

Instagram Reels ile TikTok’la mücadeleye resmen başlıyor

instagram reels
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook‘un kullanıcı kitlesinin yaş ortalaması artsa da, Instagram hâlâ gençlerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Ancak TikTok gibi güçlü rakiplerin bulunduğu bir ortamda Instagram’ın işinin de çok kolay olmadığı da bir gerçek. Instagram Reels ile TikTok’la mücadelesini resmi olarak başlatıyor.

Instagram’ın TikTok’a meydan okumaya hazırlandığına dair ilk işaretleri uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong ortaya çıkarmıştı. Wong, kısa süre önce yaptığı paylaşımda platformun Scenes isimli bir video düzenleme özelliği üstünde çalıştığını belirtmişti.

Wong’un verdiği bilgiye göre; Scenes’te hikayelere müzik eklenebilecek, video oynatma hızı değiştirilebilecek, artırılmış gerçeklik efektlerinden yararlanılabilecek.

Reels’in de genel hatlarıyla Scenes’e bir hayli benzediği söylenebilir. Testleri Brezilya’da başlayan özellik, Instagram kullanıcılarına 15 saniyelik müzikli hikayeler paylaşma imkanı sunuyor. Dileyen kullanıcılar, bu videoları Instagram’ın Keşfet sekmesinde görülebilecek şekilde de paylaşabiliyor.

Kullanıcılar videolarına ekleyecekleri müzikleri Instagram’ın geniş müzik kataloglarından veya herkese açık olarak paylaşılan başka bir Reels videosundan alabiliyor. Instagram’ın bu özellik için TikTok’tan ilham aldığını fark etmek çok zor değil.

Instagram Reels deneyimini hem iOS hem de Android’de sunuyor

Instagram’ın direkt mesaj özelliği de Reels deneyiminde önemli bir yer tutuyor. Reels ile hazırlanan her şeyi açık şekilde paylaşmak gerekmiyor. TechCrunch’ın haberine göre, hazırlanan videolar Yakın Arkadaşlar grubuyla veya direkt mesaj üzerinden paylaşılabiliyor. Reels, Instagram’ın hikaye ekranında Superzoom’un yanında bulunuyor.

Instagram Reels şu an için sadece Brezilya’da iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşuyor. Şirketin ürün yönetimi direktörü Robby Stein, Brezilya’daki kullanıcıların müzikli video paylaşmayı sevdiğini ve bu nedenle Brezilya’yı seçtiklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER