Teknoloji

Artık Instagram profillerine birden fazla web sayfası bağlantısı eklenebilecek

instagram yeniden paylaşım

Instagram uzun yıllardır süren direnişinden vazgeçerek kullanıcılarının profillerine birden fazla web sayfası bağlantısı eklemesine izin vermeye başladı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg konuyla ilgili açıklamayı, platformdaki kanalı üzerinden yaptı.

Zuckerberg’in paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Artık bio’nuza beş farklı web sayfasının bağlantısını ekleyebileceksiniz. Bu bizden en çok talep edilen özelliklerden birisiydi.”

Kullanıcılar profillerindeki “Profili Düzenle” yazısına dokunarak bio’larına internet sitesi bağlantısı ekleyebiliyor. Sosyal ağ, kullanıcılarını profillerine birden fazla bağlantı ekleme konusunda teşvik etmekten de geri kalmıyor.

Meta’nın tasarladığı arayüz bağlantıları şık olmayan, ancak işlevsel bir şekilde gösteriyor. Profile birden fazla bağlantı eklenmesi durumunda ilk sıradaki bağlantı gösteriliyor ve profilde başka kaç bağlantı olduğu açık şekilde belirtiliyor. Profile gelenler “web sayfası ve 1 diğer” şeklinde bir bilgiyle karşılaşıyor. Bu bilginin üstüne dokunulduğunda ise “Bağlantılar” penceresi açılıyor ve burada profile eklenen diğer web sayfası bağlantılarını görmek mümkün oluyor.

Böylelikle kullanıcılar farklı sosyal ağlardaki profillerinin reklamlarını Instagram’da daha kolay şekilde yapabilecek.

Instagram kullanıcıları şimdiye kadar alternatif çözümlere yönelmek zorundaydı

Instagram kullanıcıları şimdiye kadar profillerine birden fazla web sayfası bağlantısı eklemek için Linktree gibi alternatif çözümlere yönelmek zorunda kalıyordu. Sosyal ağ son güncellemesiyle birlikte bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

İLGİLİ HABERLER