Manşetler

Instagram NFT’lerin platformda gösterimini test etmeye başladı

instagram nft

Instagram NFT ve onun etrafındaki toplulukla daha yakından etkileşim sağlayacak bir projesini çok yakında hayata geçiriyor. Türkçesi “Nitelikli Fikri Tapu” olarak açıklanan NFT’leri oluşturanlar ve bunların koleksiyonlarını yapanlar çok yakında bunları Instagram üzerinde sergileyebilecekler.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, pazartesi günü yayınladığı bir paylaşımda bu gelişmeyi doğruladı, platform üzerinde NFT’lerin test edildiğini söyledi. Ayrıca benzer işlevlerin çok yakında Facebook’a da geleceğini vurguladı.

Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri de dün bir video paylaştı. Bu videoda ABD’deki küçük bir kullanıcı grubunun akışlarında, hikâyelerinde ve mesajlarında NFT’lerini gösterebileceklerini kaydetti. NFT ayrıntıları, etiketlenen profillere ve ürünlere benzer şekilde görüntülenecek ve bunlar “dijital koleksiyon ürünleri” olarak adlandırılır. Etikete tıklamak, yaratıcının ve sahibinin adı gibi ayrıntıları görüntüleyecek.

Mosseri, Instagram’ın topluluktan bir şeyler öğrenebilmesi için testin başlangıç aşamasında küçük bir grubu kapsayacağını söyledi. Belki de NFT trenine atlayan büyük bir sosyal ağ platformunun güvensizliğini gidermek için, Instagram gibi büyük şirketler ile Web3‘ün merkezi olmayan değerleri arasında bir gerilimin olduğu düşüncesini dile getirdi.

Mosseri, “NFT’lerin ve blok zinciri teknolojilerinin ve Web3’ün daha geniş anlamda güven ve güç dağıtmakla ilgili olduğunu peşinen kabul etmek istiyorum.” dedi. “Ancak Instagram temelde merkezi bir platform, dolayısıyla orada bir gerilim var.”

Meta sözcüsü Christine Pai’ye göre; başlangıçta Ethereum ve Polygon blok zincirlerinde basılan NFT’ler desteklenecek. Daha sonra Solana ve Flow onları izleyecek.

Mosseri, Instagram’da NFT’lere verilen desteğin, teknolojiyi daha geniş bir kitleye tanıtmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Instagram NFT desteğini sunmaya hazırlanan ilk platform olmayacak. Geçtiğimiz ocak ayında Twitter, platformda NFT’leri altıgen şekilli profil resimleri olarak göstermeye olanak sağladı. Instagram gönderisi NFT’lerin köşesinde de altıgen şekline bir simge görünüyor. Şirketler ve ünlüler NFT’lere bir hayli ilgili davranıyor ve son zamanlarda yapılan bazı satışların geçici olarak ani hareketlere yol açtı. Buna rağmen Wall Street Journal tarafından geçen hafta yayınlanan bir haber, NFT satışlarının geçen eylül ayındaki zirveden bu yana yatay bir seyir izlediğini işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER