Teknoloji

Twitter Blue aboneleri için NFT profil fotoğrafı belirleme imkanı

twitter nft profil resimleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, geçtiğimiz eylül ayında, kullanıcıların takas edilemeyen belirteçlerin (NFT) kimliğini doğrulaması için bir yol ekleyeceğini söylemişti. Türkiye’de henüz kullanıma açılmamış olan Twitter Blue aboneliği için ödeme yapanlar ve bir iOS cihazı kullananlar, bu imkandan yararlanmaya başladılar.

NFT profil resimleri, bir açıdan, doğrulanmış dijital öğeler için gerçek fayda sağlayan inanılmaz bir teknoloji entegrasyonu olarak görülebilir. Öte yandan, insanları blok zinciri makbuzlarından bazılarını size satmaya çalışmadan önce engellemeniz veya sessize almanız gerektiğini gösteren kaçırılmayacak bir işarettir.

Kolayca oluşturulabilen dijital sanat eserleri hakkındaki fikriniz ne olursa olsun, Twitter bunları, standart profil resimleri olarak kullanılmak üzere entegre ediyor. Standart profil resimlerinden farklı karikatürlere kadar, blok zincirlerine bağlı olan hesaplar, etraflarına özel bir “yumuşak altıgen” şekli eklenerek temsil edilebiliyor.

Twitter, başlangıç aşamasında, kullanıcıların profillerine bağlayabilecekleri ve jetonlarının değiştirilemez çeşitlilikte olduğunu doğrulayabilecekleri birkaç kripto cüzdanını destekliyor. Bunlar; Argent, Coinbase Wallet, Ledger Live, MetaMask, Rainbow ve Trust Wallet olarak sıralanıyor.

Bu sayfada yer alan sık sorulan sorular, (NFT sahiplerinin Twitter’ın resmi bağlantıları yerine bir kimlik avı bağlantısını tıklamaktan kaçınmasını sağlamaya çalışırken, bu da NFT hırsızlığı için çok sık rastlanan bir durumdur) ve NFT’yi satarsanız ne olacağı sorusunu yanıtlar bu senin resminde. Görünüşe göre Twitter, blok zincirinin kime ait olduğu hakkında ne söyleyeceğinden bağımsız olarak görüntüyü göstermeye devam edecek, ancak özel kripto cüzdanı altıgen şekli yerine ortak bir daire çerçevesine dönecek.

Eğer bu profil resimlerinden birini görürseniz ve onların dijital eşyaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz, altıgen şekilli profil resmine tıklayabilirsiniz. Daha sonra NFT görüntüleme seçeneğine girerek “NFT sahibi, NFT açıklaması, koleksiyon, özellikler ve ek ayrıntılar” gibi bilgileri alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER