Teknoloji

Instagram, yalnızca Meta Verified kullanıcılarından bir akış fikrini değerlendiriyor

meta verified instagram

Instagram, kullanıcılara platform üzerinde sadece Meta tarafından onaylanmış kullanıcıların gönderilerini görmesine olanak tanıyan bir anahtar üzerinde çalışıyor. Instagram’ın başı Adam Mosseri’nin pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, bu yeni özellik, kullanıcıların kontrolünü artırmak ve işletmeler ile içerik üreticileri için yeni bir keşfedilme yöntemi sunmak amacıyla geliştiriliyor.

Meta Verified programının Instagram’a muhtemel etkileri

Bu yeni “Meta Verified” düğmesi, uygulamanın üst kısmında Instagram logosuna tıkladığınızda “Takip Edilenler” ve “Favoriler” altında bir seçenek olarak görünecek. Meta Verified’nın web üzerinde yurt dışında 11.99 dolar, uygulama içinde ise 14.99 dolar maliyeti bulunuyor. Türkiye fiyatı ise aylık 279,99 TL olarak açıklanmıştı. Bu düğmenin belirginliği, insanlara Instagram akışında daha belirgin bir şekilde görünme fırsatı sunarak Meta Verified’ı daha cazip bir seçenek haline getirebilir. Ancak Mosseri’nin gönderisi, testin ne kadar büyük olduğunu veya kimlerin erişim sağlayabileceğini belirtmedi, yalnızca bu özelliği kullanmayı düşünenlerin kendilerine bildirmesini istedi.

Yılın başlarında Meta, Instagram ve Facebook için Meta Verified programını tanıttı. Abonelere mavi doğrulama işareti, daha iyi müşteri desteği ve sahte hesap oluşturma gibi durumlara karşı koruma sağlıyor. Şirket, bu programı ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’da test etti, bir ay sonra ABD’ye getirdi. Temmuz ayında ise Meta Verified Türkiye için de kullanıma sunuldu. Eylül ayında Meta Verified’ın işletme hesapları için kullanıma sunulacağını duyurdu.

Meta, bu programı duyurduktan birkaç ay önce, daha önce Twitter olarak bilinen X, kötü sonuçlarla sonuçlanan ücretli doğrulama uygulamasını kullanıma sunmuştu. X Premium’un bir parçası olarak aboneler, konuşmalarda ve aramalarda daha yüksekte görünüyor, bu da genel olarak X’te gönderilere gelen yanıtlara bakmayı daha da kötüleştirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER