Teknoloji

Meta Verified çok yakında işletmelerin kullanımına sunulacak

meta verified

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan bir duyuruya göre, Meta platformlarındaki işletmeler yakın bir zaman içinde “Meta Verified” etiketi almak için ödeme yapabilecek. Bu durum onlara bazı özel özellikler ve destekler sağlayacak.

Bu yılın başlarında şirket, “Meta Verified” adında bir özellik tanıtmıştı fakat bu özellik yalnızca içerik oluşturuculara ve bireysel hesaplara yönelikti. Ayda 279,99 TL ödeyenlere mavi bir tik ve öncelikli müşteri hizmetleri gibi özellikler sunan bu uygulama şimdi işletmelere yönelik genişletilecek.

Facebook veya Instagram’da Meta doğrulaması alabilmek için işletmelerin vereceği ücretler ise yurt dışında ayda 22 dolar ya da her iki hizmet için 35 dolar şeklinde belirlenmiş durumda. Bu, bireyler için belirlenen 12 ila 15 dolarlık fiyat aralığından daha yüksek görünüyor. Meta doğrulaması için Facebook ve Instagram’da testler önümüzdeki haftalar içinde başlayacak ve ardından WhatsApp’ta da başlatılacak.

Meta Verified ve işletmelere sunulan yeni olanaklar

Doğrulaması alınan işletmeler yaratıcılara verilen benzer ayrıcalıklara sahip olacaklar, bunlar arasında hesap güvenlik özellikleri ve sorun giderme yardımı yer alıyor. Meta verified işletmeler ayrıca Facebook ve Instagram’da arama sonuçlarında daha çok görünür olacaklar. WhatsApp üzerinde faaliyet gösteren işletmeler de, web arama sayesinde bulunabilir bir açılış sayfası oluşturabilecekler ve birden fazla çalışanın müşterilere cevap vermesine olanak tanınacak.

Öte yandan, Elon Musk’tan önce Twitter olarak tanıdığımız ve sonrasında X olarak yeniden adlandırılan platformundaki deneyimler, Meta’nın bu hamlesini daha da anlamlı hale getiriyor. X üzerinde abonelere satılan mavi tik işaretleri, kullanıcıların meşhur kişilikleri ve markaları saf dışı bırakan bir kaosa yol açmıştı. Bu duruma bir çözüm olarak, kullanıcıların kimlik bilgileri ile kontrolü sağlama olanağı getirildi.

Son olarak, Meta Verified hizmetini kullanmak isteyen işletmelerin belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Güvenlik ve etkinlik gereksinimleri dikkate alınacak ve başvuruda bulunan kişinin işletmeyle bağlantısı kanıtlanmalı. Bu durum, işletmelerin gerçekten doğru ve güvenilir olduğuna dair bir güvence sunacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER