Manşetler

Meta Verified ile Facebook ve Instagram’da paralı onaylanmış hesap dönemi başlıyor

meta verified

Meta; Instagram ve Facebook hesapları için doğrulama hizmetini web’de ayda 11,99 Amerikan dolar ve mobilde ise ayda 14,99 Amerikan dolarlık ücretler karşılığında test etmeye başladı. Instagram’daki yayın kanalında paylaştığı bir güncellemede CEO Mark Zuckerberg, “Meta Verified”, yani “Meta Onaylı” bir hesabın kullanıcılara doğrulanmış bir rozet, platformlarda artırılmış görünürlük, öncelikli müşteri desteği ve daha fazlasını sağlayacağını duyurdu. Özellik öncelikle Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunuluyor ve yakında daha fazla ülkeye ulaşacak.

“Bu hafta, hesabınızı bir devlet kimliğiyle doğrulamanıza, mavi bir rozet almanıza, kimliğinizi taklit eden hesaplara karşı ekstra kimlik taklit korumasına sahip olmanıza ve müşteri desteğine doğrudan erişmenize olanak tanıyan bir abonelik hizmeti olan Meta Verified’ı kullanıma sunmaya başlıyoruz.” diye yazdı Zuckerberg. “Bu yeni özellik, hizmetlerimiz genelinde özgünlüğü ve güvenliği artırmakla ilgili.”

Meta Verified için gerekli şartlar nelerdir?

Meta Verified kaydı için minimum aktivite gereksinimlerini karşılamanız, en az 18 yaşında veya daha büyük olmanız ve Facebook veya Instagram’da sahip olduğunuz ad ve fotoğrafla eşleşen bir devlet kimliği sunmanız gerekiyor. Bu yeni hizmet, Elon Musk’ın yurt dışında sunduğu, Twitter Blue’nun aylık 8 Amerikan dolarlık sürümüne çok benziyor. Ancak Meta, şirketin kayda değerlik ve özgünlük dahil önceki gereksinimleri kullanılarak doğrulanmış hesaplarda herhangi bir değişiklik yapmayacağını belirtiyor.

Ek olarak, hizmete kaydolan kullanıcılar, Hikayeler ve Reels için özel çıkartmalara sahip olacak. Ayrıca ayda 100 ücretsiz yıldız veya Facebook’ta içerik oluşturuculara bahşiş vermek için kullanabileceğiniz dijital para birimi alacaklar. Meta, işletmelerin henüz Meta Verified rozeti için başvuruda bulunamayacaklarını ve doğrulama sürecinden baştan geçmeden profil adınızı, kullanıcı adınızı, doğum gününüzü veya profil fotoğrafınızı değiştiremeyeceğinizi belirtiyor.

Meta Verified daha sonra içerik oluşturucular ve işletmelere de açılacak

Meta, konuyla ilgili bir blog yazısında “Uzun vadede içerik oluşturucular, işletmeler ve genel olarak topluluğumuz dahil herkes için değerli olan bir abonelik teklifi oluşturmak istiyoruz” diyor. “Bu vizyonun bir parçası olarak, doğrulamaya erişimi genişletebilmek ve daha fazla kişinin etkileşimde bulunduğu hesapların gerçek olduğuna güvenebilmesi için doğrulanmış rozetinin anlamını geliştiriyoruz.”

İlginizi çekebilir

Meta Verified hizmeti, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunulduğunda fiyatlar şu şekilde olacak: Web’de 19,99 Avustralya doları ve mobilde 24,99 Avustralya doları veya web’de 23,99 Yeni Zelanda doları ve mobilde 29,99 Yeni Zelanda doları. iOS ve Android’deki daha yüksek maliyet, muhtemelen hem Apple hem de Google’ın uygulama içi satın alımlarda aldığı komisyonu dengelemenin bir yolu oluyor.

Hizmetle ilgili söylentiler ilk olarak bu ayın başlarında, TechCrunch’tan gelen bir haberle ortaya çıkmıştı. Bu haberde Instagram’ın kaynak kodunda ücretli doğrulamaya ilişkin referanslar tespit edilmişti. Daha sonra sosyal medya danışmanı Matt Navarra, Instagram’ın Avustralya veya Yeni Zelanda merkezli sürümünde ücretli doğrulama için bir destek sayfası gibi görünen bir sayfayı paylaşmıştı.

Meta’nın onay işareti veren yeni aboneliği ile Musk’ın aylar önce yeniden başlattığı Twitter Blue arasındaki benzerlikleri göz ardı edemeyiz. Yine de Meta, hesap gerçekliğini biraz daha ciddiye alıyor gibi görünüyor. Eskiden Twitter doğrulama işleminde olduğu gibi, kullanıcıların kimlik belgelerini ibraz etmelerini gerekli kılıyor ve sözde sahte hesaplara karşı ek korumalar sağlıyor. Bununla birlikte, yeni aboneliğin geçen yılın sonlarında Twitter’da gördüğümüz onay işaretli sahte hesaplara benzer bir durum yaratır mı, bunu hizmet yayıldığında görmeye başlayacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER