Teknoloji

Meta Verified özelliği Türkiye’ye açıldı

meta verified türkiye

Meta, Meta Verified özelliğinin Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanıma sunulduğunu açıkladı.

Bir üyelik sistemi olan Meta Verified, kullanıcılara hesap doğrulama, hesap taklitlerine karşı koruma ve Meta ekiplerinden hesap desteği sunuyor. Meta, bu üyelik sistemiyle Facebook ve Instagram’daki içerik üreticilerine destek olmayı amaçlıyor.

Meta Verified ile sunulan avantajlar

Meta Verified, kullanıcıların gerçek kimliklerini doğrulayan ve hükümet tarafından verilen bir kimlikle hesaplarını onayladığını belirten bir rozet sunuyor. Bu sistem, özellikle çevrimiçi kitleleri genişleyen kişileri hedef alabilecek sahte hesap oluşturucularına karşı koruma sağlıyor. Ayrıca, kullanıcılar yaygın hesap sorunlarıyla ilgili olarak gerçek bir kişiye ulaşabilme imkanına sahip oluyor.

Meta Verified’ın sunduğu bir diğer avantaj ise platformun belirli alanlarında, örneğin arama, yorumlar ve öneriler bölümünde daha fazla görünürlük ve erişim sağlıyor. Ayrıca, kullanıcıların kendilerini eşsiz yollarla ifade etmelerine olanak tanıyan özel özelliklere de erişim sağlıyor.

Her ne kadar Meta, Verified hizmetinin Türkiye’ye açıldığını belirtse de, haberi yayına hazırlarken kontrol ettiğimizde, her iki platformda da bekleme listesine katılmamıza izin veren butonlar bizi karşıladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER