Teknoloji

Meta Instagram’ın yayın kanallarını Facebook ve Messenger’a da götürüyor

facebook instagram

Meta akıllara Telegram’ı getiren “yayın kanalları” özelliğini geçtiğimiz şubat ayında Instagram’da kullanıma sunmuştu. Instagram kanalları, içerik yapımcılarına bir gönderi paylaşımı yapmadan takipçileriyle iletişimde kalma imkanını sağlamıştı. Daha önce açıklandığı gibi, artık Facebook ve Facebook Messenger üzerinde de bu yayın kanallarına erişmek mümkün olacak. Facebook’ta sayfası olan içerik yapımcıları ve tanınmış kişiler, yayın kanalları aracılığıyla topluluklarına fotoğraf, video ve sesli notlar gönderebilecek.

Yayın kanallarında iletişim yine tek yönlü olacak. Yine sadece sayfa yöneticileri kanala mesaj gönderebilecek. Ancak kanal üyeleri bu mesajlara emojiler ile reaksiyon verebilecek. Buna ek olarak, kanal içinde düzenlenen anketlerde de kanal üyeleri yine oy kullanabilecek.

Sayfa yöneticileri doğrudan Facebook sayfaları üzerinden bir kanal oluşturabilecek. Kanalda ilk mesaj paylaşıldıktan sonra Facebook sayfanın takipçilerine kanala katılmaları için tek seferlik bir bildirim gönderecek.

Yayın kanallarının Instagram performansı Meta’yı memnun etmişe benziyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre, yayın kanalları kullanıcıların Messenger arayüzünde “Kanallar” isimli bir sekmede gösterilecek. Kanala katılanlar, sayfa sahibi bir güncelleme paylaştığında bildirim yoluyla bundan haberdar edilecek. Bildirim almak istemeyenlerin kanalı sessize alması mümkün olacak. İlk etapta kanala katılmayan kullanıcılar, daha sonra yine Facebook sayfası üzerinden kanala dahil olabilecek.

Meta, yayın kanallarının Instagram’da nasıl bir performans gösterdiği konusunda bilgi vermedi. Ancak özelliğin Facebook ve Messenger’a taşınması, şirketin gördüğü ilgiden memnun olduğu şeklinde yorumlanabilir.

İLGİLİ HABERLER