Teknoloji

Instagram kanalları tüm kullanıcılara açılıyor

instagram kanalları

Telegram’a benzer şekilde tek yönlü bir iletişim imkanı sunan Instagram kanalları, yakında çok daha geniş ölçekli şekilde kullanılacak. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kendi kanalından yaptığı paylaşımda şirketin özelliğin daha geniş ölçekli dağıtımına başladığını duyurdu. Şimdiye kadar sadece belli içerik yapımcıları bu özellikten yararlanabiliyordu.

Yayın kanalları sayesinde kullanıcılar takipçilerine mesaj gönderebiliyor ve takipçiler de bu mesajlara reaksiyonlarla karşılık verebiliyor. Kanallarda anket düzenlemek de mümkün olsa da, üyeler cevaplara doğrudan yanıt veremiyor. Zuckerberg kendi kanalını Meta ürünleri hakkında duyurular yapmak için kullanıyor.

Kanal sahipleri yazılı mesajların yanı sıra fotoğraf, video ve ses klipleri paylaşabiliyor. Buna ek olarak, kanala katkı sağlamaları için başka kullanıcılar da çağırılabiliyor. Zuckerberg daha önce bu şekilde Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri ile herkese açık bir sohbet gerçekleştirmişti.

Instagram kanalları diğer Meta platformlarına da eklenecek

Meta kanal özelliğini kısa süre önce WhatsApp’a da getirmişti. Şu an için sadece belli organizasyonlara kanal oluşturma izni verilse de, önümüzdeki dönemde bunun değişmesi bekleniyor. Bu özelliğin Facebook ve Facebook Messenger’a eklenmesi de planlar arasında yer alıyor.

Instagram kanalları, Meta’nın üzerinde çalıştığı tek yenilik değil. Şirketin Twitter’a rakip olacak merkezsiz bir sosyal ağ üzerinde çalıştığı da biliniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER