Manşetler

Instagram’dan Twitter’a rakip olacak platformun tasarımı ortaya çıktı

instagram twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta’nın en önemli isimlerinden biri olan baş ürün yöneticisi Chris Cox, perşembe günü şirket genelinde gerçekleştirilen bir toplantıda, Instagram temelli ve Twitter’a karşı bir alternatif olarak görülen yeni uygulamanın ilk ekran görüntülerini çalışanlarla paylaştı.

Yeni uygulamanın, Instagram temelli olacağı ve ActivityPub olarak bilinen merkezi olmayan sosyal medya protokolüyle entegre olacağı belirtildi. Bu entegrasyon, teorik olarak yeni uygulamanın kullanıcılarına, ActivityPub’u destekleyen diğer uygulamalara kendi hesapları ve takipçileriyle birlikte geçiş yapma imkanı sağlayacak.

Instagram, Twitter’a meğer cepten hücum ediyormuş

Cox, bu yeni uygulamayı “Twitter’a yanıtımız” olarak nitelendirirken, uygulamanın Instagram hesap sistemini kullanarak kullanıcıların bilgilerini otomatik olarak dolduracağını söyledi. İç belgelere göre uygulamanın herkese açık adı “Threads” olabilirken, uygulamanın dahili kod adı “Proje 92” olarak belirlendi.

Cox, yaratıcıların ve kamuoyunda tanınan kişilerin, güvenilir ve güvenilir bir dağıtım platformu istediklerini belirtirken, bu uygulamanın “güvenlik, kullanım kolaylığı, güvenilirlik” prensiplerine odaklandığını ve yaratıcılara kitlelerini oluşturabilecekleri ve büyütebilecekleri “stabil bir platform” sunmayı hedeflediğini ifade etti.

Cox, uygulamanın kullanımına DJ Slime gibi ünlülerin zaten taahhüt ettiğini, Oprah ve Dalai Lama gibi diğer büyük isimlerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Uygulamanın geçtiğimiz ocak ayında kodlanmaya başlandığını ifade eden Cox, Meta’nın uygulamayı “mümkün olan en kısa sürede” kullanıma sunmayı hedeflediğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER