Teknoloji

Instagram iPhone sahiplerine hızlı içerik paylaşma imkanı sunuyor

instagram iphone hizli paylasimInstagram yeni logosunun yol açtığı tartışmaları arkasında bırakmış ve kullanıcı deneyimini iyileştirecek küçük ölçekli geliştirmelere odaklanmışa benziyor. Bu yaklaşım çerçevesinde Instagram iPhone sahiplerine uygulamayı açmadan fotoğraf veya video paylaşma fırsatı sunuyor.

Apple’ın 2014’te iOS’e getirdiği eklenti özelliğinden faydalanan şirket, iOS uygulamasının en yeni sürümüyle Apple’ın Fotoğraflar uygulaması veya diğer üçüncü taraf uygulamalar üzerinden fotoğraf paylaşımını mümkün kılıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde paylaşmayı istedikleri fotoğrafın veya videonun altına bir şeyler de yazabiliyor. Ancak fotoğrafa filtre eklemek için Instagram uygulamasını açmak gerekiyor. iPhone kullanıcıları fotoğraf veya videoların altında yer alan paylaş ikonuna dokunduktan sonra ikinci sütunda sağa doğru ilerleyerek “Fazlası” seçeneği üzerinden Instagram’da hızlı paylaşım özelliğini aktif hâle getirebiliyor.

Söz konusu değişiklik çok büyük çaplı olmasa da, iPhone sahipleri için Instagram’da fotoğraf paylaşımını kolaylaştırması açısından önem taşıyor. Ancak bu özelliğin Instagram’ı Instagram yapan şeylerden biri olan filtreli fotoğraf paylaşımını arka plana attığını da belirtmek gerekiyor. Yine de, Instagram’da daha aktif olmayı isteyen iPhone kullanıcıları için yeni özelliğin faydalı olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER