Teknoloji

Amazon iPhone sahiplerine sanal gerçeklik desteğiyle ayakkabı deneme imkanı sunuyor

amazon ios

Amazon iOS uygulamasını kullananlara sanal olarak ayakkabı deneme imkanı sunuyor. ABD ve Kanada’da yaşayanlar New Balance, Adidas, Reebok gibi markaların ayakkabılarını sanal gerçekliğin desteğiyle deneyebilecek.

Sanal deneme sürecini başlatmak için kullanıcıların kamerayı ayaklarına doğrultması gerekiyor. Daha sonrasında ayakkabı modelleri arasında seçim yapılabiliyor ve seçilen modellerin farklı açıdan nasıl göründüğü görülebiliyor. Bu özellikten faydalanmak için iPhone 7 veya daha yeni bir cihaza sahip olmak gerekiyor. Android kullanıcılarına da bu özellik yakında sunulacak.

Amazon 2017’de uygulamaya bir artırılmış gerçeklik özelliği eklemiş ve kullanıcıların mobilyaların ya da diğer eşyaların evlerinde nasıl görüneceğini deneyimlemesini mümkün kılmıştı. Buna ek olarak; L’Oréal ile iş birliğine de giden Amazon, L’Oréal ürünlerinin de sanal gerçeklikle denenmesinin önünü açmıştı.

ABD ve Kanada’da yaşayanlar, Amazon iOS uygulamasında “Sanal Deneme” seçeneğini aratarak bu özellikten faydalanabilecek. Buna ek olarak, Amazon’un internet sitesinde ürün sayfalarında görülen QR kodunu taratınca da sanal deneme işlemi başlatılabilecek.

İLGİLİ HABERLER