Teknoloji

Instagram son iki günün paylaşımlarını gördüğünüzü size söyleyecek

instagramInstagram kronolojik zaman akışı yerine algoritmik bir ana sayfa düzenini tercih ettiğinde pek çok kişinin kafası karışmış ve bu kafa karışıklığı uzun süre boyunca geçmemişti. Kafa karışıklığının hâlâ tam anlamıyla yok olmadığını düşünen şirket, yeni bir özelliği kullanıma sundu. Söz konusu özellik, sosyal ağın kullanıcılarına son 48 saatlik süre içinde yapılan tüm paylaşımları gördüklerini söyleyecek.

Ana sayfada son iki günde yapılan tüm paylaşımların gösterilmesinin ardından kullanıcıların karşısına yeşil renkli büyük bir tik işareti ve “her şeyi gördünüz” yazan bir mesaj çıkacak. Bu mesajın altında ise iki günden uzun süre önce paylaşılan ve daha önce görülen fotoğraf ve videolar listelenecek.

Kullanıcıların alışkanlıklarına bağlı olarak söz konusu eski paylaşımların da teknik açıdan yeni olma ihtimali bulunuyor. Ancak şirketin belirlediği 48 saatlik sürenin makul bir tercih olduğunu söylemek gerekiyor. Gelişine dair haberler kısa bir süre önce çıkan özellik, servisin iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Instagram için son zamanlar oldukça hareketli geçiyor. Servise sürekli olarak yenilikler ekleniyor. Son olarak hikayelerin arka planına müzik yerleştirilmesini mümkün kılan sosyal ağ, kısa bir süre önce de IGTV adını verdiği uzun video platformunu faaliyete geçirmişti.

İLGİLİ HABERLER