Manşetler

Instagram Hikayeleri 400 milyon kullanıcıya ulaşmasını müzikle kutluyor

Instagram Hikayeleri günümüzün en popüler sosyal paylaşım araçları arasında yer alıyor. Instagram’ın yaklaşık iki yıl önce kullanıma sunduğu özellik, eklenen yeniliklerle gelişmeye devam ediyor. Bu doğrultuda yapılan son hamle, hikayelere doğrudan arka plan müziğinin eklenebilmesi oldu.

Instagram’da müzikli hikayelerle karşılaşmak çok zor değil. Pek çok insan, arabada giderken radyoda duyduğu şarkıyı bir hikaye olarak paylaşıyor. Ancak yeni müzik ekleme özelliğiyle müziksiz ortamda kaydedilen hikayelere doğrudan Instagram’ın sunduğu seçeneklerle müzik eklenebiliyor. Şirketin sunduğu ilk seçenekler arasında Dua Lipa, The Weeknd, Maroon 5, Bruno Mars, Demi Lovato gibi isimler bulunuyor. Instagram’dan yapılan açıklamada, kullanıcıların karşısına her gün düzenli olarak yeni şarkıların çıkarılacağı belirtildi.

Hikayelere şarkı eklemek ise çıkartma veya anket eklemekten farksız. Kullanıcılar paylaşacakları içeriği oluşturduktan sonra çıkartma ekleme ekranı üzerinden müziği seçiyor. Ardından ekrana popüler şarkılardan oluşan bir müzik listesi geliyor. Şarkı seçimini yapan kullanıcılar, şarkının hangi kısmını hikayeye fon müziği yapmak istediklerine de karar verebiliyor. Daha önce Instagram hikayelerinde şarkıların Spotify bağlantılarını verebilmek mümkün olsa da, yeni çıkartmalar müziği doğrudan hikayelere getiriyor.

instagram hikayeleriInstagram kullanıcıların video kaydetmeden önce şarkı seçimi yapmasına da izin veriyor. Bu imkan sayesinde önümüzdeki dönemde Instagram’da pek çok karaoke veya playback yapılan hikaye ile karşılaşmak mümkün görünüyor.

Instagram Hikayeleri, yeni özelliğiyle günlük kullanıcı sayısının 400 milyona ulaşmasını kutluyor. Müzik özelliğinin kapsama alanında ilk etapta sadece birkaç ülke olsa da, önümüzdeki dönemde bu sayının artması planlanıyor. Hem iOS hem de Android’de kullanıcılar hikayelerine müzik ekleyebiliyor, ancak video kaydı öncesi şarkı seçimi imkanı şimdilik sadece iOS’te kullanıcılara sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER