Teknoloji

Instagram’dan anıları paylaşmayı kolaylaştıracak yenilik

instagram hikaye

Instagram bu hafta itibarıyla iOS uygulamasına koyu mod desteğini getirmiş ve tüm uygulamalarından takip sekmesini çıkarmaya başlamıştı. Sosyal ağın bu hafta için planladığı değişiklik ve yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. Instagram hikaye özelliğine eklediği “Oluştur” isimli yeni seçenek ile kullanıcılarına geçmişi hatırlamak, anket yapmak, soru sormak gibi hikaye araçlarına çok daha hızlı şekilde ulaşma imkanını sağlıyor.

Oluştur özelliğinde yer alan “Tarihte Bugün” seçeneği, kullanıcıların bir önceki yıl yine o günde yaptığı bir paylaşımı takipçilerine yeniden hatırlatmasını kolaylaştırıyor. Ekranın üst kısmındaki zar ikonuna dokunulduğunda ise başka yıllarda yine aynı gün yapılan paylaşımlar görülebiliyor. Hangi paylaşımın hikaye aracılığıyla yeniden hatırlatılacağı konusunda karar kullanıcıya bırakılıyor.

Instagram arşiv özelliğini sunmaya çok daha önce başlamıştı. Ancak ayarlar paneline yerleştirilen bu özellik, ara sıra bildirim sekmesine düşen hatırlatmalar olmasa pek de kolay hatırlanamıyordu. Hikaye arayüzüne “Tarihte Bugün” seçeneğinin eklenmesi sayesinde Instagram’ın arşivci yönü çok daha kolay keşfedilebilir ve daha fazla kullanılabilir.

Instagram hikaye bölümünü canlı tutmak istiyor

Instagram’ın Oluştur modunda sunduğu araçlar bununla sınırlı kalmıyor. GIF formatlama, test, anket ve geri sayım önerileri gibi seçenekler de bu modda kullanıcıların karşısına çıkıyor. Instagram, kullanıcıların ana akışta olmasa bile hikayelerinde bir şeyler paylaşmalarını kolaylaştırarak canlılığını korumayı amaçlıyor.

Instagram’dan yapılan açıklamada, Oluştur modundaki özellikler şu şekilde tanımlanıyor: “Bu yeni mod sayesinde interaktif çıkartmaları, çizimleri ve metinleri, herhangi bir fotoğraf veya videoya ihtiyaç duymadan paylaşabileceksiniz. Tarihte Bugün ise anılarınızı mesaj veya hikaye yoluyla hızlı biçimde paylaşmanızı sağlayacak.

Instagram Oluştur moduna hikaye arayüzü üzerinden erişilebiliyor. iOS kullanıcılarıyla buluşmaya başlayan bu mod kısa süre içinde Android kullanıcılarına da sunulacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER