Teknoloji

Instagram iPhone uygulamasına beklenen koyu mod desteği geldi

instagram iphone koyu mod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram iPhone uygulamasını güncelleyerek iOS 13 ile birlikte gelen koyu mod özelliğini desteklemeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Android uygulamasına getirilmiş olan koyu mod desteği sayesinde kullanıcılar, özellikle gece vakti akışta veya hikâyelerde gezinirken daha da rahat edecekler. Instagram’ın genel olarak açık tonlardaki renklerini ve parlak beyaz arka planını beğenmeyenler için koyu mod epey kullanışlı olacaktır.

Ne var ki, Twitter’ın iOS 13’ten önce sunduğuna benzer bir koyu mod açma kapama ayarı Instagram’da bulunmuyor. Instagram’daki koyu mod seçeneğini doğrudan uygulama içinden açmanızı sağlayan bir ayar yok. iPhone’un genel sistem ayarları içinden koyu modu etkinleştirdiğiniz zaman, Instagram’ın da arka planı koyulaşıyor. Aslında bu da normal sayılır, çünkü yeni iOS sürümüyle birlikte çoğu uygulama geliştiricisi bu yolu tercih ediyor.

Her ne olursa olsun, daha fazla görsel seçeneğin olması her zaman iyidir. Doğrusunu söylemek gerekirse, koyu mod Instagram’da görsel açıdan iyi bir deneyim sunmuyor, fotoğraflar koyu renkli arka planın içinde kayboluyor gibi görünüyor. Yine de, göz sağlığı ve cihazın pil ömrü için bu özellik memnuniyetle karşılanabilir. Koyu mod desteği, Instagram’ın en son sürümüyle birlikte sunuluyor. App Store’dan güncelleme yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER