Teknoloji

Eski Instagram videolarında ses problemi yaşanıyor

instagram koleksiyon

Instagram kullanıcıları tuhaf bir sorunla karşı karşıya gibi görünüyor. Platforma birkaç yıl önce sesli olarak yüklenen bazı videoların sesleri artık duyulamıyor. Meta’dan yapılan açıklamada, bu problemin düzeltilmesi için çalışmaların başladığı belirtildi. Özellikle 10 yıla yakın veya daha fazla süre önce yüklenen videolarda bu sorun yaşanıyor gibi görünüyor.

Instagram kullanıcıları geçtiğimiz birkaç ay boyunca 2014 ve öndesinde yüklenen videoların seslerinin aniden kaybolduğunu, bu videoların hâlâ oynatılabildiğini ancak sesin çıkmadığını belirten paylaşımlar yaptı. Bu noktada platforma video desteğinin 2013 ile eklendiğini belirtmekte fayda var.

Ben de 31 Aralık 2013’te platforma yüklediğim bir videoda bu sorunla karşılaştım. iPhone uygulamasında videonun sesini duymam mümkün olsa da, Android uygulamasında videonun sesi oynatılamıyor. Ancak bu problemi yaşadığını belirten iPhone kullanıcılarının da olduğunu belirtmekte fayda var.

Meta eski Instagram videolarındaki ses problemini düzeltecek

Meta’dan yapılan açıklamada, problemin farkında olunduğu ve sorunun düzeltileceği belirtildi. Ancak şirket bunun için bir tarih vermedi. Özellikle eski videolarına Instagram dışında başka bir yerden erişemeyenler için bunun can sıkıcı bir sorun olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER