ManşetlerTeknoloji

Instagram Reels videolarını indirme özelliğini herkese açıyor

instagram reels indirme

Instagram Reels indirme özelliğinin duyurusunu geçtiğimiz haziran ayında yapmıştı. Herkese açık hesaplar tarafından paylaşılan videolar için geçerli olan bu özellik, ilk etapta sadece ABD’deki kullanıcıların erişimine açılmıştı. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, yayın kanalından yaptığı paylaşımda bu özelliğin tüm dünyadaki Instagram kullanıcılarına açıldığını duyurdu.

Reels videolarını indirmek için yapılması gerekenler ise oldukça basit. Kullanıcılar videoyu paylaşma ikonuna dokunduktan sonra açılan menü üzerinden indirme işlemini gerçekleştirebilecek.

İndirilen videolarda Instagram logosu ve hesap sahibinin adı yer alacak. Bu açıdan video indirme özelliğinin TikTok’unkine benzer olduğu söylenebilir. Buna ek olarak, sadece orijinal seslerin kullanıldığı videolar sesli olarak indirilebilecek. Lisanslı müziklerin kullanıldığı videolar sesler ayıklanmış şekilde cihazlara eklenebilecek.

Instagram Reels indirme özelliğiyle TikTok’un stratejisini kopyalıyor

TikTok video indirme özelliği sayesinde uygulamaya daha fazla kullanıcı çekmeyi başarmıştı. Böylelikle hem içerik oluşturucular hem de yeniden paylaşımcılar, videoları farklı platformlarda rahatlıkla paylaşabilmişti. Böylelikle henüz TikTok’ta olmayan kişiler de platformu tanımış ve bunların bir kısmı da platforma katılmıştı.

Instagram Reels indirme özelliğiyle bu stratejiyi kopyalamaya çalışıyor gibi görünüyor. Ancak dileyen kullanıcılar, videolarının indirilmesini engelleyebilecek. İndirme seçeneklerini değiştirmek için Ayarlar menüsündeki Gizlilik bölümüne gitmek ve buradaki Reels ve Remix sekmesinde “İnsanların Reels videolarınızı indirmesine izin verin” seçeneğini devredışı bırakmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER