Teknoloji

Instagram dünya çapında 1 milyar kullanıcıya ulaştı

instagram alisveris

instagram

Instagram’ın dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği basın toplantısının ana gündem maddesi yeni video uygulaması IGTV oldu. Ancak şirket, bu etkinlikte dünya çapında 1 milyar kullanıcıya ulaştıklarını da açıkladı.

Instagram geçen eylül ayında 800 milyon kullanıcıya eriştiğini açıklamıştı. Anlaşılan, aradan geçen sürede 200 milyon kullanıcı daha platforma eklendi. Uygulama her yıl düzenli biçimde 200 milyon kullanıcıyı bünyesine ekliyor gibi görünüyor.

Şirketin kurucularından Kevin Systrom, konuyla ilgili olarak; bunun mükemmel olduğunu, diğer kurucu Mike ve kendisinin bunun gerçekleşebileceğini hiçbir zaman düşünmediklerini dile getirdi.

Bu yeni kullanıcıların çoğunun nereden geldiği bilinmiyor. Geçen yıl büyümenin büyük bir kısmı Hikayeler özelliğinin kullanıma sunulmasıyla ilişkilendirilmişti. Geçen yıldan bu yana şirket, hikâyelere GIF’ler, emojili kaydırgaçlar ve anketler gibi özellikler ekledi.

Diğer yandan Snapchat de kullanıcı sayısını artırmanın yollarını arıyor. Açıklanan son rakam bu mobil sosyal ağın günlük 191 milyon aktif kullanıcısı olduğu şeklindeydi.

Bu arada yukarıda belirttiğimiz gibi, Instagram dünkü etkinlikte IGTV adını taşıyan bağımsız video uygulamasını tanıttı. Bu uygulamada uzun, dikey yönlü videolar bulunacak. Instagram bunlarla sadece Snapchat Discover ile değil, aynı zamanda YouTube ile de rekabet edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER