Teknoloji

Instagram Direct uygulamasının macerası sona eriyor

instagram direct
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram‘ın mesajlaşma arayüzünü bağımsız bir uygulama olarak sunan Instagram Direct‘in macerası sona eriyor. Şirketten yapılan açıklamada, Instagram Direct uygulamasının fişinin önümüzdeki ay itibarıyla çekileceği belirtildi. Bu da uygulamayı kullananların yine Instagram’ın ana uygulamasına dönmesi gerektiği anlamına geliyor.

Instagram Direct‘in yolculuğu 2017’nin aralık ayında başlamıştı. Uygulama ilk etapta aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birkaç bölgede test edilmişti. Direct’in kapsama alanını hiçbir zaman genişletmeyen Instagram, uygulamayı tamamen sonlandırmayı daha uygun bir çözüm olarak görmüşe benziyor.

Bu süreçte Instagram Direct’i kullananların mesajları otomatikman Instagram’ın ana uygulamasındaki gelen kutusuna taşınacak. Bunun için kullanıcıların ekstra bir işlem yapması gerekmeyecek.

Instagram Direct, Facebook Messenger için uygulanan modelin bir yansıması olarak ortaya çıkmıştı. Messenger’ı ana uygulamasından çıkararak bağımsız bir platforma dönüştüren Facebook, bu hamlede en azından bir süre için istediğini almıştı. Ancak sosyal ağ şu sıralarda tüm mesajlaşma araçlarını birleştirmek için çalışıyor. Bu çalışmalar kapsamında Messenger’ın da Facebook’un ana uygulamasına geri döneceği söyleniyor. Mesajlaşma araçlarını birleştirmeye giden şirketin çok fazla ilgi görmeyen Instagram Direct’ten vazgeçmesine de çok şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER