Manşetler

Facebook Instagram, WhatsApp ve Messenger arasındaki sınırları kaldırıyor

facebook canli yayin piyasa değeri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Instagram,WhatsApp ve Facebook Messenger kullanıcılarının birbirleriyle mesajlaşmasını sağlayacak bir çözüm üstünde çalışıyor. Sosyal medya devinin bu yöndeki hazırlığı, The New York Times tarafından yayınlanan bir haberle gün yüzüne çıktı.

Yeni dönemde bu üç platform da bağımsız olarak çalışmaya devam edecek. The New York Times’ın haberine göre, Facebook altyapıyı yeniden düzenleyecek. Böylelikle Facebook’un bu servislerinden sadece birini kullananların diğer platformları kullananlarla iletişim kurması da mümkün hâle gelecek. Üç platformdaki mesajlar da uçtan uca şifrelenecek. Facebook söz konusu dönüşümün ne zaman gerçekleştirileceği konusunda şimdilik bir takvim açıklamış değil.

Facebook tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Yapabildiğimiz en iyi mesajlaşma deneyimini inşa etmek istiyoruz. İnsanlar mesajlaşma deneyiminin hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını talep ediyor. Daha fazla mesajlaşma servisimizde uçtan uca şifreleme sunmak için çalışıyoruz. Bunun yanında farklı ağlardaki aile üyeleri ve arkadaşlara ulaşmayı kolaylaştırmanın yollarını arıyoruz. Bu dönüşümün nasıl gerçekleşeceğinin detaylarını belirlemek için başlattığımız bu uzun süreçte kapsamlı değerlendirmeler ve tartışmalar da oluyor.”

Facebook mesajlaşma servisleri arasındaki sınırları kaldırarak kullanıcılarının etkileşimini yüksek tutmayı ve bu ortak çözümün birincil mesajlaşma aracı olarak tercih edilmesini hedefliyor. Yüksek etkileşim rakamları sayesinde reklamcılara daha cazip bir tablo sunmayı amaçlayan şirketin büyümesinin yavaşladığı ortamda reklam gelirlerini bu şekide artırmayı planladığı düşünülüyor.

Facebook Instagram, WhatsApp ve Messenger arasındaki sınırları kaldırarak mesajlaşma alanındaki tüm gücünü tek elde toplamış olacak. Bu yaklaşımın şirkete Apple’ın iMessage’ı ve Google’ın Android’de sunduğu mesajlaşma çözümleriyle daha kuvvetli rekabet etme imkanı sağlayabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER